Kiinnostaisiko työ uimahallin kahviossa ja lipunmyynnissä? Kaupunki kilpailuttaa paikalle yrittäjän

Ylöjärven urheilutalon ja uimahallin kahvila on ollut uimahallin uudistuksen ajan kaupungin omaa toimintaa. Nyt kaupunki haluaa ulkoistaa toiminnan.
Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut on pyörittänyt uimahallin kahviota ja lipunmyyntiä tähän asti. Ensi vuonna paikalla saattaa aloittaa uusi yrittäjä. (arkistokuva)

Uimahallin kahvion ja asiakaspalvelun pyörittämisestä ovat vastanneet tähän mennessä kaupungin liikuntapalveluiden työntekijät, joista yksi on työskennellyt kahviossa kokoaikaisesti ja kaksi osa-aikaisena. Tarvittaessa myös muut liikuntapalveluiden työntekijät ovat sijaistaneet kahviossa.

Kaupungin liikuntapalveluissa on keskusteltu kahvion ja asiakaspalvelun ulkoistamisesta ulkopuoliselle yrittäjälle useamman kerran jo aikaisemmin. Kaupunki näkee, että toiminnan ulkoistaminen auttaisi liikuntapalveluita keskittymään paremmin tämän ydintoimintaan ja olisi myös taloudellisesti kestävämpää.

Myös useimmissa muissa seutukunnissa uimahallien lipunmyyti ja kahviotoiminta on ulkoistettu yrittäjälle, viimeisimpänä Nokialla. Liikuntapalveluiden tekemän kyselyn mukaan konsepti kahvion ja lipunmyynnin ulkoistamisesta on toiminut hyvin muilla paikkakunnilla.

Kaupungin hyvinvointilautakunta käsittelee uimahallin kahvilan ja lipunmyynnin kilpailutusta ensi viikon tiistain kokouksessaan. Esityksen mukaan kaupunki ryhtyy kilpailuttamaan uutta palveluntuottajaa perustamalla tätä varten työryhmän. Kilpailutus tehdään samalla tavalla kuin Vanhan Räikän kahvilatoimijan kilpailutus.

Yrittäjävalinta pyritään tekemään ensi keväänä saapuneiden hakemusten perusteella. Uusi toimija voisi aloittaa työnsä uimahallin kesäsulun jälkeen elokuussa 2023.