Seurakuntavaalit: Enemmistö ylöjärveläisehdokkaista valmis luopumaan kiinteistöistä säästöjen saamiseksi

Seurakuntavaalien vaalikoneessa kysyttiin ehdokkailta Ylöjärven seurakunnan kiinteistöstrategiasta. Iso osa ylöjärveläisehdokkaista ovat valmiita luopumaan seurakunnan vähiten käytetyistä kiinteistöistä taloudellisten säästöjen saavuttamiseksi.

Kaikista 55 vastaajasta 40 on jokseenkin tai täysin samaa mieltä siitä, että taloudellisten säästöjen saavuttamiseksi ja tilojen käytön tehostamiseksi Ylöjärven seurakunnan pitäisi luopua vähiten käytetyistä tiloista ja osittain keskittää sydäntalvella toimintaa muutamiin lämmitettäviin tiloihin.

Vain yhdeksän ehdokasta on jokseenkin tai täysin eri mieltä väittämän kanssa. Vastustajista neljä on Kirkon Demareiden ehdokkaita ja kolme on Kirkon Keskustan ehdokkaita.
Eniten kiinteistöistä luopumisen ja toiminnan keskittämisen kannalla ovat Kotiseurakunnan väen ehdokkaat. Valitsijayhdistyksen 19 ehdokkaasta 16 on väittämän kanssa jokseenkin tai täysin samaa mieltä.

Monipuoliset vaihtoehdot ovat tervetulleita

Vaalikoneessa tuotiin myös esiin, että Ylöjärven seurakunnassa järjestetään perinteisen aamujumalanpalveluksen lisäksi muun muassa TEHOmessuja, perhemessuja, iltamessuja, hiljaisuuden messuja, bändimessuja, metsäkirkkoja ja teemamessuja. Ehdokkaat pääsivät vastaamaan väittämään, jonka mukaan on tärkeää, että perinteisen aamujumalanpalveluksen rinnalle kehitetään entistäkin monipuolisempia vaihtoehtoja.

Tästä väittämästä vaalikoneeseen vastanneet ylöjärveläisehdokkaat ovat erittäin yksimielisiä. 55 vastaajasta peräti 52 on sitä mieltä, että perinteisen jumalanpalveluksen rinnalle sopii kehittää entistä monipuolisempia vaihtoehtoja.