Suosittu tubettajakaksikko villitsi lapsia Elossa – Katso laaja kuvagalleria Elonkorjuumarkkinoilta

Teksti ja kuvat: Heidi Möttönen

Kauppakeskus Elossa vietettiin torstaista sunnuntaihin Elonkorjuumarkkinoita tarjousten, muotinäytösten ja monipuolisen ohjelman merkeissä. Lauantain vetonauloja olivat puoliltapäivin lavalle nousseet tubettajasisarukset Elina ja Sofia, joita saavuttiin katsomaan eri puolilta Pirkanmaata.

Hyväntuulinen kaksikko avasi osuutensa vastailemalla seuraajiensa kysymyksiin, joita oli saanut lähettää Elon Instagram-tilille. Haastattelun jälkeen tubettajien kanssa otettiin yhteiskuvia ja vaihdettiin ajatuksia meet and greet -tapaamisessa.

Tamperelaiset Saara (vas.), 8, ja Noora Varpukari-Masheh, 6, jonottivat kärsivällisesti tubettajien tapaamista äitinsä vierellä. – Elina ja Sofia ovat kivoja, me ollaan nähty heidät aiemminkin, sisarukset intoilivat.

Lasten muodostama jono ylettyi aukiolta käytävän toiseen päähän. Tunnelma kauppakeskuksessa oli iloisen odottava, kun seuraajat lähestyivät Youtube-idoleitaan metri metriltä.

– Tämä on ihan eka kerta, kun me tavataan. Parasta Elinassa ja Sofiassa on se, että he tekevät videoilla aktiivisesti kaikkea hauskaa ja ovat omia itsejään, pirkkalalaiset Anni Koljonen, 8, ja Silja Fraser, 8, kertoivat.

Tapaamisen jälkeen lavalta laskeutui hymyileviä lapsia korttien ja kirjojen kanssa. Tamperelaiset Anna, 7, ja Edith Oksman, 9, esittelivät mummolleen saamiaan nimikirjoituksia.

Pirkkalalaisten Silja Fraserin, 8, ja Anni Koljosen, 8, odotus palkittiin yhteiskuvalla ja nimikirjoituksilla.

– Me ollaan seurattu Elinaa ja Sofiaa aika kauan, ainakin vuoden omasta puhelimesta, Anna sanoi.

– He ovat energisiä ja omanlaisiaan. Saan rohkeutta, kun katson heidän videoitaan, Edith kertoi.

Inspiroivia esiintymisiä

Lavan reunalla esiintymistä seurasi myös Elinan ja Sofian äiti Aura Marttinen. Hän kertoi Elonkorjuumarkkinoiden käynnistävän perheen syysloman, jota vietetään heidän kotikaupungissaan Lahdessa kuluvalla viikolla.

– Tytöt sanoivat, että on ihanaa aloittaa loma täällä seuraajia tavaten. Videoita ja tapaamisia tehdään heidän ehdoillaan niin, että aikaa on myös koululle ja muulle elämälle.

Lavalla esiteltiin myös lämmintä syysmuotia Miss Ylöjärvi 2021 -perintöprinsessa Hanna Kosken järjestämissä muotinäytöksissä.

Kokeneesti esiintyvä kaksikko saa nuorilta seuraajiltaan paljon viestejä esiintymistaitoihin liittyen.

– Heiltä saatetaan kysyä, että miten kouluesitelmien aiheuttamaa jännitystä voisi hallita. Tyttöjen vinkkejä on koottu uuteen Uskalla loistaa! -kirjaan, joka monella olikin mukana, Marttinen hymyilee.

Tubettajien lisäksi Elon aukiolla nähtiin lauantaina syyskauden pukeutumista kahdessa muotinäytöksessä. Näytökset järjesti Miss Ylöjärvi 2021 -kilpailun perintöprinsessa Hanna Koski, joka painotti puheessaan muodin kuuluvan kaikille.

– Olen saanut kuulla olevani liian lyhyt malliksi, mutta se ei ole estänyt unelmieni toteuttamista. Esimerkilläni haluan kannustaa muitakin tekemään omaa juttuaan.