Liivit povelle kuin povelle – Pop up -myymälä Alusasut Justihi eikä Melekehen toivoo voivansa laajentaa Pirkanmaalle

Pop up -myymälä Alusasut Justihi eikä Melekehen tuo Ylöjärvelle pirteän tuulahduksen Pohjanmaalta. Kaikkiaan kolme vuotta toimineen yrityksen kivijalkamyymälä on Seinäjoella.
Lotta Väisänen (edessä) ja yrittäjä Kirsi Parvi palvelevat asiakkaita Kauppakeskus Elon pop up-liikkeessä. (Kuva: Sanna Hillberg)

– Vuoden ympäri meillä pyörii vähintään yksi pop up. Viime kesänä meillä pyöri kaksi pop uppia. Meidän piti pysyä Etelä-Pohjanmaalla, yrittäjä Kirsi Parvi nauraa ja kertoo, että pop up -myymälöitä on ollut Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa.

Parvi kertoo, että Tampereen suunnasta kantautui Seinäjoelle toiveita, että alusasuliike tulisi näille kulmille. Pienen tutkimusretken jälkeen pop up -myymälä avattiin Kauppakeskus Eloon.

– Kävimme Tampereen suunnassakin katsomassa tiloja, mutta tähän oli niin helppo tulla joka suunnasta. Täällä on isot, hyvät parkkipaikat ja tämmöinen kivan oloinen ja kokoinen kauppakeskus.

Parvi sanoo, että Kauppakeskus Eloon on ollut helppo kotiutua ja toiveissa on palata sinne myöhemmin. Nyt myymälä on avoinna isänpäivään eli 12.11. asti.

Oikea malli ja koko

Parvin mukaan asiakkaat ovat löytäneet liikkeen ”ihan mukavasti”. Eniten kysytään perusliiviä arkikäyttöön – mitä se sitten kullekin asiakkaalle on: kaaretonta, kaarellista, topattua tai muuta.

– Meillä on liivejä kaikille: on proteesi-, urheilu- ja imetysliivejä, on kaarettomia ja leveällä olkaimella ja olkaimetontakin, Parvi luettelee.

Alusasut Justihi eikä Melekehen valikoimista löytyy myös leveäolkaimisia kaarettomia ja kaarellisia liivejä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kokoja löytyy A:sta M:ään ja ympäryksiä väliltä 65–120.

– Yhtä ainutta oikeaa kokoa ei ole kenellekään. Se aina vaihtelee malleittain ja monesti koko voi vaihtua saman merkinkin sisällä, vaikka ihmisen koko ei muuttuisi.

Parvi sanoo, että liivien kokoa ja mallia on hyvä tarkistaa välillä.

– Mallia voi joutua muuttamaan moneen kertaan elämänsä aikana. 18-vuotiaan povi vaatii eri lailla kuin kuusikymppisen.

Liivien valinnassa on tärkeää huomioida, että koko ja malli ovat oikeat. Ympäryksen tulee olla riittävän napakka ja kupissa riittävästi tilaa. Mahdollisen kaaren tulee nasahtaa oikein paikalleen.

Alusasut Justihi eikä Melekehen valikoimiin kuuluu parikymmentä eri merkkiä, jotka ovat kaikki eurooppalaisia.

– Ne on tuotettu niin, että niitä tekevät aikuiset ihmiset, jotka saavat kunnon palkan.

Rintaliivien lisäksi valikoimissa on uima-asuja, muotoilevia alusasuja ja yöasuja.

– Sen verran miehiäkin muistetaan, että heille löytyy bambuboksereita ja TamSilkin villasilkkikalsaria.

Liikkeelle, liikkeelle

Toistakymmentä vuotta alalla työskennellyt Parvi sanoo, että meininki myymälässä on lupsakkaa ja ihmisläheistä: ”Kyllä tässä välillä itketään ja välillä nauretaan”. (Kuva: Sanna Hillberg)

Koronarajoitusten jälkeen Parvi kannustaa ihmisiä liikkeelle.

– Pyörät pysyvät paremmin pyörimässä, kun ihmiset yrittävät ja saavat niitä pyörittää. Siitä ei tule mitään, jos kaikki jäämme kotiin pelkäämään, hän sanoo nasevasti.

Parvi kertoo, että korona-aika on ollut yrittäjälle kovaa, etenkin kun alusasuliike perustettiin vain puoli vuotta ennen rajoitusten alkua. Siksi liike aloittikin pop uppina kiertäen paikkakunnalta toiselle.

– Koko ajan on saanut töitä tehdä ja miettiä, että mitä sitten keksitään.

Nyt tilanne on rauhoittunut ja toiveena on perustaa pysyvä liike Pirkanmaalle.