Maanantaisesta valtuuston kokouksesta jäi ristiriitaiset tunteet. Ylöjärvellä eletään nyt kuntapäätöksenteossa erikoista aikaa.
Suomalainen kuntajohtamisjärjestelmä on jo puolitoista vuosisataa perustunut siihen, että valtuuston puheenjohtaja nauttii koko valtuuston luottamusta. Tämä ei tällä hetkellä toteudu Ylöjärvellä.
Juho Ojareksella oli koko valtuuston luottamus. Sitä samaa luottamusta ei nyt valitulla uudella puheenjohtajalla ainakaan valtuuston äänestyksen perusteella ole.
Vaikka äänestys toteutettiin suljettuna, kaikki varmasti osaavat päätellä, että kokoomuksen rivit hajosivat äänestyksessä. Kannattaa huomioida myös se, että Tapani Tienari ei luopunut paikan tavoittelusta vaan hän katsoi prosessin loppuun saakka Katja Luojuksen vastaehdokkaana. Asian tärkeydestä kertoo myös se, ettei äänestyksessä jätetty yhtään tyhjää ääntä.
Kovin harvinainen tilanne on sekin, että valtuustoryhmän puheenjohtaja heittää hanskat tiskiin tässä vaiheessa valtuustokautta. Peer Haataja koki epäonnistuneensa. Nyt tilalle astuvalla kokoomuksen ryhmänvetäjällä ei ole kaikista kiitollisin tehtävä edessään. Koko ryhmä pitäisi taas saada puhaltamaan yhteen hiileen.
Valtuusto jakautui eilisessä äänestyksessä käytännössä kahtia. Ylöjärven kannalta olisi suotavaa, ettei olemassa oleva luottamuspula vaikeuta päätösten tekoa. Nyt jos koskaan puolueilla on Ylöjärvellä paikka näyttää, että ne osaavat myös sillan rakentamisen ja haavojen parantamisen yli puoluerajojen.
Oman värinsä soppaan tuo ensi kevään eduskuntavaalit. Niiden laineet lyövät myös Ylöjärven valtuustosaliin saakka, kun puolueet kamppailevat äänestäjistä.