Ylöjärveläisurheilijat onnistuivat hienosti Ruotsi-ottelussa, Iida Kujanpäälle maaotteluvoitto

Iida Kujanpää vähät välitti viikon jatkuneesta flunssasta ja taisteli kolmiottelun voittoon alle 18-vuotiaiden yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Helsingissä.

Pituushypyssä Kujanpää räväytti heti ensimmäisellään ennätyksensä 551 ja pääsi lepuuttamaan kantapäätään. Kuulantyöntö oli vaikeaa, mutta viimeisellään Kujanpää pukkasi siedettävän 13,20.

Päätöslaji 200 metriä kulki hengitysteiden tukkoisuudesta huolimatta hyvään aikaan 26,31, mutta maaliin Kujanpää heittäytyi niin innokkaasti, että kolhi polveaan. Osanotto ensi viikonlopun SM-viesteihin on sen vuoksi epävarmaa.

Urho ja Iida Kujanpää keräsivät Suomelle arvokkaita pisteitä Olympiastadionilla, vaikka Ruotsi voittikin kaikki ottelut. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Kujanpää kokosi voittopisteikseen 2214, joilla Ruotsin Lisa Mårtenson jäi 92 pinnan päähän.

Iidan isoveli Urho Kujanpää taivutti Olympiastadionille tyypillisesti pyörineessä tuulessa miesten seiväskilpailun kakkoseksi ylitettyään toisellaan 507 ja 522 sekä kolmannellaan 532. Tommi Holttinen pääsi saman korkeuden toisellaan, joten Suomi sai kaksoisvoiton, kun Ruotsin ME-mies Armand Duplantis ei hypännyt Timanttiliigan kiireisiinsä vedoten.

Urho Kujanpään kausi päättyi tähän. Sen kohokohtina olivat EM-Münchenin yhdeksäs sija ja Kalevan kisojen voitto. Kesän parhaaksi jäi EM-karsinnan 565, mutta Kujanpää hyppäsi myös 560, 555, 552 ja 550. Kahdeksan parhaan kilpailu keskiarvoksi tuli 540,4.

Ylöjärveläisurheilijoiden joukkoon lisätään kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo, joka onnistui maaottelussa erinomaisesti. Korkeasalo pukkasi viidennellään kauden parhaansa 18,32 ylitettyään jo toisellaan 18 metrin rajan ensimmäisen kerran tänä kesänä.

Lielahden Kipinää edustava Korkeasalo ohitti parhaalla työnnöllään kaksi ruotsalaista, myös kiekonheiton olympiavoittajan Daniel Ståhlin. Ruotsalaisista Jesper Årbinge jäi vielä 1,10 metrin päähän.

Korkeasalo jäi Kalevan kisoissa neljänneksi, mutta voitti 22-vuotiaiden sarjassa niin Pohjoismaiden kuin Suomenkin mestaruuden. Hänen ennätyksensä on viime vuonna työnnetty 18,93.

Ylöjärven Urheilijoiden Miro Mäkinen sai Helsingissä maaottelukasteensa alle 18-vuotiaiden 4×100 metrin viestiankkurina. Matias Salmisen ja Mäkisen vaihto takkusi, ja Mäkisen kiihdytys lähes pysähtyi,-

Mäkinen taisteli hyvin ikäluokan EM-satasen hopeamiestä Isac Hughesia vastaan, mutta Ruotsi oli maalissa 0,64 sekuntia edellä.
Mäkisen kesä toi SM-kullan 200 ja -hopean 100 metrillä sekä ennätysparannukset kaikilla pikamatkoilla.