Kurun markkinoilla oli jokaiselle jotakin – katso laaja kuvagalleria markkinatunnelmista

Lauantaiaamupäivän sateinen keli ei pelästyttänyt markkinamyyjiä eikä -kävijöitä, vaan perinteiseen tapaan Kurun keskusta täyttyi kojuista, ihmisistä, musiikista ja herkullisesta ruoan tuoksusta.
Hertta,4, ja Havu Mankinen, 6, voittivat onginnasta koiralelun ja formula-auton. Mankiset olivat tulleet markkinoille mummu Pirjo Mankisen kanssa. (Kuva: Elviira Luoma)

Sitä mukaa kun sää aamupäivällä selkiytyi, keskustan kadut täyttyivät ihmisistä, ja puolilta päivin ruokakojuille oli jo pitkät jonot. Jotkut kävivät jopa santsaamassa – niin hyviä herkkuja oli tarjolla.

Kesäkurulaiset kokoontuivat Seuratalolla ja saivat kertoa mieltään askarruttavista asioista Kuru-neuvostolle. Kurun muistiin ja sen nostalgisiin valokuviin sai puolestaan tutustua kirjastolla.

Yksi markkinoiden jokavuotisista kohokohdista on Kurun Heloposki Hennan ja Urhea Matin julkistaminen. Kuru-neuvosto palkitsee näillä arvonimillä henkilöt, jotka toimivat kurulaisten hyväksi ja tekevät Kurua tunnetuksi. Vuoden 2022 Heloposki Hennaksi valittiin Anita Backlund ja Urheaksi Matiksi Tero Tiura. Molemmat toimivat Kurussa vapaaehtoistyöntekijöinä.

Anita Backlundin ja Tero Tiuran haastattelut julkaistaan Ylöjärven Uutisissa tällä viikolla.

Kurun 2022 Urhea Matti Tero Tiura ja Heloposki Henna Anita Backlund. (Kuva: Sanna Hillberg)