Elsa Torvinen aloitti kisakautensa komeasti Aateli Racessa

Hiihtäjien kesämittelöissä Vuokatin Aateli Racessa Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen kamppaili Suomen ja Kiinan huippuhiihtäjien kanssa kolmiosaisessa kisassa.

Avausosuutena tiistai-illalla oli rankka Vaaran maili -rullahiihto vapaalla hiihtotyylillä. Prologin eli 1,6 kilometrin ylämäkirykäisyn voitti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ajalla 7.12,5. Elsa Torvinen hiihti prologin 8.29,6 minuutissa ja oli tässä vaiheessa kisan 24:s.

Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen (oik.) Aateli Racen 10 kilometrin takaa-ajossa, matkalla Vuokatinvaaran huipulle. (Kuva: Loru Creative)

Keskiviikkona aamupäivällä vuorossa oli kolmen kilometrin maastojuoksu, jonka voiton vei Kiinan Qinghua Ma ajalla 12.23,0. Juoksuosuudella Torvinen kohensi sijoitustaan, ja tulos 13.01,2 oli peräti 13. nopein. Kilpailun viimeiselle osuudelle Torvinen pääsi lähtemään 1.44,2 minuuttia kärjen perässä.

Viimeinen osuus oli takaa-ajona hiihdettävä 10 kilometrin vapaan hiihtotyylin rullakisa. Tämän osakilpailun ja myös koko kisan voitti Kerttu Niskanen, nyt jo neljättä kertaa. Niskasen hiihtoaika oli 27.06,3, ja kolmiosaisen kisan kokonaistulos 46.53,3 minuuttia.

Tanner tömisi Vuokatti Racen naisten yleisen sarjan 3 kilometrin maastojuoksussa. Ryhdin Elsa Torvinen (nunumero 31) oli etapilla kovassa iskussa. (Kuva: Loru Creative)

Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen hiihti 10 kilometrin radan Vuokatinvaaran päälle 31.03,1 minuutissa. Kokonaiskisaan kului 52.33,1 minuuttia, ja sijoitus oli mainiosti 17:s. Parannusta vuodentakaiseen tuli rutkasti, sillä viime vuoden vastaavassa kisassa Torvinen oli 27:s tuloksella 54.05,0.

– Kisat meni ihan hyvin. Ajat paranivat joka kisassa viime vuodesta. On hyvä jatkaa harjoittelua, kun sai kovat kisat tähän väliin, kommentoi Torvinen kauden avaustaan.