Helleaalto sai suomalaiset rientämään tuuletinostoksille

Viileän alkukesän jälkeen koko maahan osunut helleaalto näkyi Prismassa  hetkellisesti tyhjentyneinä ilmastointilaite- ja tuuletinhyllyinä. Juhannusviikolla myös esimerkiksi SUP-lautojen sekä uimarenkaiden myynti moninkertaistui.
Tuulettimien lisäksi SUP-laudat ovat kovaa huutoa kesähelteillä. (Kuva: Elviira Luoma)

S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo, että viime viikolla lämmennyt sää näkyi heti Prisman myynneissä. Ilmastointilaitteiden, ilmanviilentimien ja tuulettimien myynti Prismoissa kuusinkertaistui juhannusviikolla edeltävään viikkoon verrattuna.

Viitasella on hyviä uutisia asiakkaille, jotka vielä havittelevat omaa ilmastointilaitetta tai tuuletinta kotiaan viilentämään.

–Tiettyjen tuotteiden saatavuudessa saattaa olla hetkellisiä katkoksia, kun myymälöissä olleita tuotteita myytiin äkisti loppuun. Varastossamme on kuitenkin edelleen tavaraa, ja suuri määrä tuulettimia ja ilmastointilaitteita on vielä matkalla myymälöihin. Etenkin tuulettimien osalta saatavuus on oikein hyvä, Viitanen sanoo.

Ilmastointilaitteiden ja tuulettimien lisäksi helleaalto näkyy myös muiden kesäisten tuotteiden myynneissä. Viileän alkukesän aikana esimerkiksi erilaisten vesiurheiluvälineiden ja -lelujen myynti oli hiljaisempaa, mutta helleaallon alkaminen juuri ennen juhannusta suorastaan räjäytti myynnin kasvuun.

–SUP-lautojen myynti Prismoissa viisinkertaistui juhannusviikolla edelliseen viikkoon verrattuna. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna myynti oli lähes 40 % suurempi, Viitanen paljastaa. Kysytyimpiä Prismoissa ovat etenkin edullisemman hintaluokan SUP-laudat.

Ulkolelujen myynti oli puolestaan juhannusviikolla lähes kaksinkertainen juhannusviikolla edelliseen viikkoon verrattuna.

–Hellekelillä hyvin kaupaksi käyvät etenkin erilaiset uimarenkaat, joista donitsirengas on nyt myydyin tuote ja tämän kesän selkeä hitti. Lisäksi tällä hetkellä myydään paljon allassettejä, palloja, uimapatjoja sekä vesipyssyjä. Suosittuja ovat myös erilaiset hiekkaleikkeihin sopivat lapiot, sangot ja haravat sekä kestosuosikit kuten tikkataulut ja saippuakuplat, Viitanen kertoo.

Kolmisenkymmentä tuuletinta jäljellä

Prismat eivät ole ainoita kauppoja, joissa tuulettimet ja uimalelut ovat suosittuja. Ylöjärven Tokmannilla on tällä hetkellä kolmisenkymmentä pöytätuulentinta vielä myynnissä. Myyjän mukaan menekki on ollut kuitenkin kovaa, eli oma tuuletin kannattaa hakea nopeasti.

Vesipedot saavat myös SUP-lautoja Tokmannilta muutamassa eri mallissa. Lautoja on varastossa ainakin vielä useampia.

–Kaikenlaiset vesi- ja uimalelut, SUP-laudat, kumiveneet ja uimapatjat ovat kovassa suosiossa, kerrotaan Tokmannilta.

Tavaratalo Hurrikaanista tuulettimet ovat verkkosivun mukaan tilapäisesti loppuneet, mutta valikoimassa on runsaasti muita ilmanviilentimiä.

Uimisen lisäksi pöytätuulettimet ja erilaiset ilmanviilentimet ovat kovassa suosiossa, kun lämpötila näyttää kolmeakymmentä astetta. (Kuva: Elviira Luoma)