Ylöjärven kunnalla näyttää olevan surkea ”kiinteistöonni”? Taas yksi koulurakennus on ´päässyt´ homehtumaan ja joudutaan taas rakentamaan ihka uusi koulutalo.
Muistelin, että muuttaessani Ylöjärvelle 1988 keskustassa oli kirjasto, kunnantalo ja tekninen virasto, joita ei enää ole, vaan purettu ja rakennettu homeongelman takia uudet laitokset. Tekninen virasto, jossa rakennustoimen viranhaltijat vaalivat hyvää rakentamismääräyksien noudattamista joutui v. -88 jälkeen ennen talon purkua kahdesti kosteusremonttiin?!
Samalla alueella on kuitenkin puurakennuksia, jotka ovat säilyneet: vanha pappila, Räikkä (200 vuotta), kirkko ja Pietilän kartano sekä sotien jälkeen rakennetut Asematie 1 ja 2 sekä Siukolantie 3. Keskustassa Mikkolantie 1 ja 2 Tsop:n ja Sp:n talot, jotka home näyttää säästäneen purkamiselta.
Onko kunnallinen kiinteistöomistus niin homearkaa vai onko hallinnoinnissa jotain omaleimaista, mitä homeet suosivat ja voisiko asialle tehdä jotain, koska uusrakentaminen on kuitenkin veroeuroja syövää hukkakulutusta? Samalla rahalla voisi kait rakentaa jotain ihka uutta, eikä vain vanhaa korvaavaa?
Jarmo Vuori