Rakastettu Kissankulman metkuilija tuodaan Museonmäen näyttämölle kesäkuussa: ”Museo luo upeat puitteet näytelmälle”

Vuoden 2022 Harrastajateatteriksi valittu Tukkateatteri tuo rakastetun Vaahteramäen Eemelin näyttämölle kesä–heinäkuussa Ylöjärven museolle Hiatasmäkeen.
Vaahteramäen Eemelissä nähdään tuttuja metkuja, joita hän tekee muun muassa pikkusiskolleen Iidalle. (Kuva: Tukkateatteri)

Astrid Lindgrenin alkuperäissatuihin perustuva Eemeli metkuilee -näytelmä saa ensi-iltansa torstaina 16.6. klo 18.

– Katsojat pääsevät nauttimaan vanhan ajan maaseututunnelmasta Ylöjärven museolla, joka luo upeat puitteet näytelmälle, kertoo näytelmän ohjaaja Katri Häti.

Eemeli metkuilee -näytelmän keskiössä on Vaahteramäen Kissankulmassa asuva Niemisen perhe, johon kuuluvat Eemelin lisäksi isä Anttoni, äiti Alma ja tytär Iida. Niemisillä on maalaistalo, jossa apuna häärivät myös renki Aatu ja piika Liina.

Eemeli on älykäs ja kekseliäs pieni poika, joka keksii erilaisia metkuja perheensä ja muiden Vaahteramäen asukkaiden pään menoksi. Mukana Eemelin touhuissa on usein pikkusisko Iida, joka haaveilee myös metkujen tekemisestä.

Näytelmässä nähdään tutut metkut, kuten Liina-piian hampaan poistoyritys, isän saappaiden täyttö vedellä ja Iida-siskon naaman maalaus siniseksi.

– Eemelin luovat ongelmanratkaisut aiheuttavat aikuisille päänvaivaa, mutta metkuiluistaan huolimatta Eemeliä rakastetaan omana erityisenä itsenään, mikä luo sympaattisen sanoman näytelmälle, ohjaaja Häti kuvailee.

Astrid Lindgrenin saduista näyttämösovituksen on tehnyt Mats Huddén, musiikin on säveltänyt Georg Riedel ja käännös on Tuovi Pajun. Ohjaus on Katri Hätin ja lavastuksesta vastaa Tukkateatterin viime vuoden kesäteatterituotannoista kiitosta saanut Antonio Canals.

Näytelmää esitetään Ylöjärven museolla (Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi) 9.7. asti. Tarkemmat esitysajat ja työryhmätiedot ovat luettavissa Tukkateatterin kotisivuilta www.tukkateatteri.fi.