Nuorempi ja vanhempi Hautamäki sekä muu Popeda-poppoo rokkaavat Teivossa ensi perjantaina – Muutaman vuoden takainen tapahtuma keräsi 5 000 katsojaa

Ensi perjantaina Teivon raviradalla tarjotaan aimo kattaus manserokkia, kun Popeda kapuaa lavalle Popeda radalla -tapahtumassa. Millainen tapahtumasta on tulossa?
Popeda keikkailee nykyisin kahden Hautamäen voimin: basisti Alex Hautamäki on käynyt aiemmin feattailemassa yhtyeen matkassa, mutta nyt hän on osa Popedan vakikokoonpanoa. Isä Costello Hautamäki on Popedan pitkäaikainen kitaristi. Parivaljakko ja muu Popeda-poppoo nousevat Teivossa lavalle ensi viikon perjantaina.

Popeda julkaisi maaliskuussa uutisen, jossa se kertoi uudesta kokoonpanostaan: bändin basistina aloitti kesän kynnyksellä 24-vuotias Alex Hautamäki, joka on Popedan kitaristin Costello Hautamäen poika.

Alex on työskennellyt bändissä aiemmin tuuraajana entisen basistin Jyrki Melartinin lähdettyä yhtyeestä vuonna 2021. Lähtö tuli yllättäen, ja yhtyeeseen tarvittiin varamiestä vain muutaman päivän varoitusajalla.

– Tuuraajaksi pyytäminen tuli puskista, sillä varoaikaa seuraavaan keikkaan oli kolme neljä päivää. Toki porukka ja kaikki muu on ollut minulle tuttua lapsesta asti. Ja olenhan käynyt Popedan mukana keikoilla myös feattaamassa aiemmin, Alex kertoo.

Popeda-kitaristi Costello Hautamäki kuitenkin toteaa, ettei Alexin lisäksi muita tuuraajia edes mietitty – sellaisia ei yksinkertaisesti ollut.

– Oli olemassa vain yksi mies, joka osaa koko Popedan tuotannon. Se istuu tässä vieressäni. Jollakin muulla olisi voinut vähän puntti tutista, mutta ei tällä kaverilla.

Alex Hautamäki valittiin Popedan kokoonpanoo tänä keväänä entisen basistin jätettyä yhtye. Costellon mukaan Alex oli ainut ihminen, joka pystyi nousemaan bändin kanssa lavalle lyhyellä varoitusajalla osaten koko Popedan tuotannon. Nykyissen ammattimuusikon uran lisäksi Alex työskentelee valosuunnittelijana ja on keikkaillut muun muassa Reckless Loven mukana.

Popeda rokkasi Teivossa myös 2019

Costello ja Alex Hautamäki soittavat Popedan kanssa yhteensä 36 kesäkeikkaa, joista yksi koittaa Teivossa ensi viikon perjantaina 10. kesäkuuta. Tällöin Popeda nousee lavalle Ylöjärvellä Teivon ravikeskuksella Popeda radalla -tapahtumassa.

– Teivo on yksi kesän ensimmäisistä keikoistamme. Sitä ennen käymme vetämässä keikat, eli harjoittelemassa, Helsingissä ja Naantalissa, Costello kertoo.

Teivon lava on entuudestaan tuttu Costellolle, joka esiintyi Popedan kanssa vastaavassa tapahtumassa vuonna 2019. Kolme vuotta sitten tapahtuma keräsi viisi tuhatta katsojaa ja nyt jännityksellä odotetaan, mitä tuleman pitää.

– Ennakkolippumyynti on tällä hetkellä haasteellista joka paikassa. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa korona ja jääkiekon MM-kisat. Toivomme kuitenkin, että tapahtumapäivänä meidät palkitsee hyvä keli ja iso jono ihmisiä, ravikeskuksen toimitusjohtaja Päivi Lehtonen sanoo.

Myös Alex Hautamäki kertoo havainneensa, että ihmiset ovat siirtyneet hiljattain ostamaan lippuja paikanpäältä tapahtumista.

– Iskän ja Mustajärven soolokeikoilta olen huomannut, että jonot ovat kovat.

Costello nyökyttelee vieressä.

­– Olen tehnyt nyt toistakymmentä soolokeikkaa, ja ovelta ne liput on ostettu, kuten ennen vanhaan.

Teivon Ravikeskuksen Päivi Lehtonen odottaa Teivoon onnistunutta tapahtumapäivää. Hän muistuttaa, että lippu kannattaa ostaa tapahtumaan ennakkoon, mikäli tahtoo välttyä jonottamiselta.

Ensin ravit, sitten rokkia

Popeda radalla -tapahtumassa on luvassa myös ravit, jotka alkavat perjantaina 11.6. klo 18 ja jatkuvat klo 21 asti. Miten lähellä ravurit ovat parivaljakko Hautamäen sydäntä?

– En ole kyllä koskaan raveissa käynyt, mutta nyt sekin tulee koettua, Alex toteaa.

– Minulla on oikein oma nimikkohevonen. Tämä Costello on jalostusori. Olen joskus myös totonnut ja voittanutkin, Costello huomauttaa.

Tapahtumapäivän raveissa viihdyttävät myös Katja Ståhl ja Sara Perttunen. Illan huipentaa Popeda, joka esiintyy lavalla Teivon sisäänkäynnin edustalla.

Fakta: Popeda radalla pe 10. kesäkuuta Teivon ravikeskuksessa

  • Portit alueelle aukeavat klo 17, tapahtuman pääsylippu vaihdetaan rannekkeeseen portilla.
  • Ruuhkan voi välttää ostamalla lipun ennakkoon.
  • Klo 18–21 Teivossa pääsee seuraamaan jännittäviä ravilähtöjä.
  • Klo 21 jälkeen tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.
  • Lavalle nousee illalla Popedan lämppäri The Coveralls, joka soittaa kaikkien tuntemia suomihittejä.
  • Illan huipentaa Popeda.
  • Vip-liput tapahtumaan on loppuunmyyty. Premium- ja peruslippuja on myynnissä Teivo Shopin verkkokaupassa.