Nuoret esittelevät wanhojenasunsa – Linnea Saarisen kohtaloksi koitui ahkera treenaaminen: ”Alun perin piti tanssia eri mekossa, mutta se ei ollut enää sopiva”

Ylöjärven lukiossa nähtiin pukuloistoa torstaina, kun kakkoset tanssivat wanhojentanssit. Ylöjärven Uutiset haastatteli nuorien tunnelmia ja taltioi asut kuviin.
Iina Pennanen (vas.), Leo Salminen, Mona Amirlatifi, Joakim Tuuli ja Linnea Saarinen valmistautuivat wanhojentansseihin torstaina Koulutuskeskus Valon pihalla.

Ylöjärven lukion kakkosta käyvät ystävykset Linnea Saarinen, 18, ja Mona Amirlatifi, 17, istuskelevat torstaina Ylöjärven lukion eteisessä.

Verkkareiden sijasta tytöt ovat tänään vetäneet päälleen upeat juhlamekot, jotka on metsästetty varta vasten tätä päivää varten: tänään on edessä vanhojentanssit, jonka ajankohtaa siirrettiin aimmin helmikuulta nimeltä mainitsemattoman viruksen vuoksi.

Kuinka paljon wanhoja on odotettu lukiolaisten keskuudessa?

– No kyllä täytyy sanoa, että tätä päivää on tosiaan odotettu, Saarinen toteaa.

– Eilen meinasi vähän jännittää, mutta nyt se tuntuu kyllä laantuvan, Amirlatifi lisää.

– Sain nukuttua jännitykseltä viime yönä. Tanssijalkaa tässä rupee jo vähän väpättämään, huikkaa paikalla pyörähtävä Eero Lehtinen.

Lue myös: Tällaista pukuloistoa nähtiin lukion tanssilattialla torstaina – Katso liki 60 kuvan galleria wanhojentansseista

Mona Amirlatifi  (vas.) ja Iina Pennanen olivat pukeutuneet samantyyppisiin mekkoihin, joissa oli nyöritys takana. Myös moni muu tanssija oli valinnut mekon, josta löytyi nyöritys.

Saarisen selkä ei mahtunut edelliseen mekkoon

Saarinen ja Amirlatifi kertovat, että päivään on alettu valmistautua jo aamusta, kun edessä oli kampaajakäynti. Molemmille on loihdittu juhlava mutta simppeli nutturakampaus, joita tyttöjen arvion mukaan nähdään tämän vuoden tansseissa paljon. Meikkaamisen he hoitivat itse.

Mutta entä tämän päivän asu, antakaahan pieni esittely.

Vaalean sinertävään mekkoon pukeutunut Saarinen aloittaa.

– Tämä mekko on kaverilta lainassa ja tällä tanssittiin wanhat viime vuonna Tykissä. En viittinyt yhtä kertaa varten ostaa omaa.

– Alun perin mun piti tanssia eri mekossa, sekin kaverilta, mutta se ei ollut enää sopiva – on tullut vissiin reenattua liikaa ja selkä on kasvanut, Saarinen nauraa.

Veeti Lepola (vas.) ja Mesud Alguvercin suoristivat rusettejaan ennen h-hetkeä.

Uuteen mekkoon paloi 500 euroa

Amirlatifi on hankkinut kirkkaanpunaisen, jo hieman kakkuun sotketun mekkonsa juhlaliike Zazabellasta. Hän kertoo käyneensä mekkokaupoilla useaan otteeseen mutta palanneensa aina punaisen mekon luo.

– Oli vähän kallis, 500 euroa, mutta myyn tämän sitten.

Mekko on edestäpäin katsottuna klassinen ja simppeli, mutta sen juju piilee takana.

– Siellä on nyöritys. Kaverillani on sama mekko, erilaisena punaisena vain. Nyöritykset näyttävät olevan aika suosittuja tänä vuonna, Amirlatifi sanoo.

Paikalle jälleen pyyhältänyt Eero Lehtinen tekee myös pikaisen päivän asu -esittelyn.

– Mulla on vuokrafrakki, tehtiin koululta yhteistilaus.

Eero Lehtinen pukeutui wanhoissa vuokrafrakkiin. Lehtisen vieressä Linnea Saarinen (kesk.) ja Nelli Mäyrä.

Illalla perhenäytös

Saarinen, Amirlatifi, Lehtinen ja muut Ylöjärven lukion kakkoset tanssivat torstaina ensin oman koulun opiskelijoille ja henkilökunnalle. Myöhemmin illalla on luvassa toinen näytös, jonne jokainen tanssija sai kutsua 2–4 läheistään.

– Mulla tulee vanhemmat ja isovanhemmat, Saarinen sanoo.

– Mulla iskä, äiti ja pikkusisko, Amirlatifi lisää.

Tanssit eivät lopu kuitenkaan vielä torstaihin. Perjantaina wanhat jakautuvat vielä eri ylöjärveläiskouluille esiintymään. Illalla on luvassa odotetut wanhojen jatkot, jotka Ylöjärven lukiolaiset pitävät Pirkkalan Aitoleivässä.

Monelle oli loihdittu wanhojenpäivään nutturakampaus.