Maarit Blomqvistin värikkäitä akvarellimaalauksia Vanhassa Räikässä

Vanhassa Räikässä on toukokuun ajan nähtävillä Maarit Blomqvistin näyttely Virginia Woolfin puutarhassa.
Vanhassa Räikässä on toukokuun ajan nähtävillä Maarit Blomqvistin akvarellimaalauksia. (Arkistokuva)

– Akvarellimaalaussarjani Virginia Woolfin puutarhassa muutaman vuoden takaa sai uutta sisältöä tästä ajasta. Minulle on ollut koskettavaa lukea englantilaisesta kirjailijasta Virginia Woolfista, joka pakeni kirjoittamaan Lontoon pommituksia 2. maailmansodan aikaan kesämökilleen Sussexiin, Blomqvist kertoo.

– Tämä maalaussarjani on sekoitus Virginia Woolfin puutarhaa, omaa puutarhaani ja omaa mielenmaisemaani. Levoton maailma tulee rauhallisimpaankin puutarhaan oman mielemme kautta. Sen levottomuuden kanssa on elettävä eteenpäin. Taide ja luonto hoitavat ja eheyttävät meitä.

– Näyttelysssäni on myös joitakin öljyväri- ja sekatekniikkamaalauksia sarjasta How to get back to Rome. Ne ovat syntyneet koronasulun aikana.

Taidenäyttely avoinna 2.5.-31.5. kahvilan aukioloaikoina ma-pe klo 11-17 sekä tapahtumalauantaisin. Vapaa pääsy. Helatorstaina 26.5. suljettu.