Jere Haavisto avasi kilpailukautensa menestyksekkäästi Latviassa

Silve Racing -tiimin ylöjärveläiskuljettaja Jere Haavisto avasi kilpailukautensa sunnuntaina Latvian Aizputessa maan mestaruussarjan avausosakilpailussa.

Aamun aika-ajossa ylöjärveläinen KTM-kuljettaja oli MX1-luokassa kolmas. Hän jäi 1,7 sekuntia pohja-ajan ajaneesta Latvian Karlis Sabuliksesta. Kilpailuerissä Haavisto ajoi eräsijat neljä ja kaksi, ja oli siis päivän yhteistuloksissa kolmas.

Jere Haavisto on valmis ajamaan menestyksekkään kauden. (Kuva: Silve Racing)

– Vähän vauhtia uupuu vielä tällaiselta saviradalta, kun sitä ei ole oikeastaan tullut ajettua vielä tänä keväänä sekä tietysti kauden ensimmäinen kilpailu on haastava, kun kädet puutuvat. Nyt on kuitenkin hyvä, kun sain tämän kilpailun alle ennen ensi viikonloppuna ajettavaa Latvian EM-osakilpailua, johon lähdetään hyvällä fiiliksellä taistelemaan hyvistä sijoituksista. Täytyy sitten Latvian kilpailun jälkeen alkaa taas hieman enemmän keskittyä näihin saviratoihin, jotta vauhtia alkaa löytyä myös tällä materiaalilla, Haavisto kertoi kilpailun jälkeen.

Haaviston kilpailukausi jatkuu siis tulevana viikonloppuna Latvian Kegumsissa EMX Open-luokan osakilpailulla.

KTM:lle vaihtanut Haaviston tiimi on ehtinyt tehdä jo kaksi ulkomaan harjoitusleiriä tälle keväälle ja valmistautuminen on sujunut hyvin.

Jere Haavisto kipusi kolmannelle palkintopallille Latviassa. (Kuva: Silve Racing)

– Maaliskuussa pidettiin kuukauden harjoitusleiri Belgiassa, missä sää oli poikkeuksellisesti todella hyvä siihen vuoden aikaan nähden ja muutenkin harjoituksien puolesta reissu oli todella onnistunut. Tämän jälkeen meillä oli nopea ”pitstop” Suomessa ja sitten lähdimme vielä Jeren sekä Teemun kanssa Latviaan KTM Nordicin järjestämälle leirille reiluksi viikoksi. Iso muutos on ollut tälle vuodelle, kun pyörämerkki on vaihtunut ja sitä kautta paljon järjestelemistä sekä oppimista, mutta se on mennyt kyllä todella hyvin, kun on saatu paljon apua KTM Nordicilta sekä Motopalvelulta. KTM pyörät niin SX-F 450, kun SX-F 250 ovat todella kilpailukykyisiä jo kaupasta haettaessa eikä siten ole tarvinnut tehdä kuin jotain säätöjä jousitukseen sekä pieniä kuski kohtaisia muutoksia, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi.

Jere Haaviston on tarkoitus ajaa kauden aikana myös muita kansainvälisiä kilpailuja tulostason niin salliessa. Haaviston suunnitelmissa on ajaa valikoituja MXGP-kilpailuja Latvian EMX Open -kilpailun lisäksi.

– Toiminta on kasvanut tälle vuodelle siten, että se on mahdollistanut laadukkaamman tekemisen hyvien uusien yhteistyökumppaneiden kautta. On pystytty panostamaan kevään leirityksiin sekä pystytään suunnittelemaan realistisesti myös kansainvälisiä kilpailuja meidän kalenteriimme. Kuskit ovat tehneet todella tunnollisesti töitä talven ajan ja myös pyöriä on ehditty testata hyvin. Mikä on tietysti urheilussa aina tärkeää, niin on pystytty myöskin terveenä harjoittelemaan, Silvennoinen sanoi.