Ilmiö on syntynyt – taustalla yhteistyö ja pitkäjänteinen tekeminen

Tasan viikko sitten Koulutuskeskus Valossa nähtiin ja koettiin ilta, jota oltiin odotettu pitkään. Kahtena edelliskeväänä koronapandemia torppasi Nuoria Somettaa -tapahtuman järjestämisen, mutta nyt Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pääsivät toteuttamaan mieleenpainuvan projektin.

Kyseessä oli historian kolmas Nuoria Somettaa -tapahtuma. Liikkeelle lähdettiin aikoinaan ajatuksesta, joka syntyi Ylöjärven Uutisissa. Tavoite oli järjestää ylöjärveläisnuorille maksuton tapahtuma, jossa huomioitaisiin juhlimisen rinnalla medialukutaito niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa. Matkan varrella olemme oppineet ainakin sen, että nuoret tietävät mistä nuoret tykkäävät. Siksi nuoret ovat itse päässeet tekemään tapahtumaa ikätovereilleen. Nuoret ovat näissä projekteissa oppineet paljon tapahtuman järjestämisestä sekä kaikesta siihen liittyvästä. On opittu, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää myös työvälineenä.

On ollut upea huomata, miten yrittäjyyslinjan opiskelijat ovat vuosi toisensa jälkeen heittäytyneet innolla Nuoria Somettaa -tapahtuman luomiseen. Tästä menee suuri kiitos myös yrittäjyyslinjan taitaville opettajille, jotka ovat antaneet meille mahdollisuuden ohjata nuoria tapahtuman järjestämisessä.

Iso kiitos myös Ylöjärven kaupungille sekä koko Ylöjärven lukiolle, jotka ovat omilla satsauksillaan mahdollistaneet sen, että Nuoria Somettaa -tapahtumasta on muodostunut Ylöjärvellä jo ilmiö. Ei ole ihan pikku juttu, että tapahtuma keräsi Valoon yli 400 nuorta arki-iltana. Kyseessä taisi olla kevään suurin tapahtuma koko Ylöjärvellä, ja nuoret todellakin ansaitsivat nämä yhteiset bileet pitkän koronaetäilyn jälkeen.

Tämä kaikki kertoo siitä, että hyvähenkisellä yhteistyöllä ja pitkäjänteisellä tekemisellä saadaan aikaan isoja asioita myös Ylöjärvellä.