Teivon ravikoulu valittiin vuoden ravikerhoksi – Koulussa tarjotaan ajo-opetusta ja hevoselämyksiä lapsille ja aikuisille

Teivon raviradan nuorisokerho nimettiin vuoden 2021 ravikerhoksi viime viikonvaihteessa Tampereella järjestetyssä ravigaalassa. Valinnan teki Suomen Ravitoimittajat ry:n hallitus, ja erityistä pontta valinnalle antoi Teivossa viime vuonna käyntiin saatettu ravikoulu.
Ravikoulussa pääsee ajamaan muun muassa shetlanninponeilla. (arkistokuva)

Ravikoulu toimii Teivon tallinmäellä ja se tarjoaa elämyksiä kaikille hevosista ja poneista kiinnostuneille, niin aikuisille kuin lapsille.

– Meillä oppii turvallisesti ajamaan hevosilla kahden istuttavilla tandem-kärryillä kokeneiden ohjaajien opastuksella, ravikoulun toimintaa vetävä Viena Kauppi kertoo.

Ravikoulu tarjoaa ajo-opetusta niin kursseilla kuin yksityisopetuksena. Lapsille järjestetään lisäksi erilaisia kerhoja, teemapäiviä ja lomaleirejä.

Ravikoulun opetushevoset ovat rutinoituja, rauhallisia ja varmakäytöksisiä ravureita ja shetlanninponeja.

– Niiden kanssa kokemattomienkin on turvallista tutustua raviurheilun vauhdikkaaseen maailmaan.

Pirkanmaalaisilla oli ylipäätään syytä suureen iloon ravigaalassa. Vuoden suomenhevoseksi valittiin oriveteläisen Petri Laineen valmentama ja Lakos Teamin omistama Parvelan Retu, vuoden lämminveritammaksi teivolaisen Markku Niemisen valmentama Willow Pride, vuoden lämminveriseksi hämeenkyröläisen Riina Rekilän valmentama varsakomeetta Tetrick Wania ja parhaaksi 3-vuotiaaksi lämminveriseksi nokialaisen Oraviston Tallin omistama, Ruotsissa sensaatiomaisesti menestynyt Lara Boko.