Uusi elämä Hälläpirtin retrotuoleille: Ylöjärven seurakunnan vapaaehtoiset kunnostavat tuoleja Ukrainan hyväksi

Kevättalven aikana Ylöjärven seurakunnan vapaaehtoiset ovat kunnostaneet aikoinaan Viljakkalan seurakunnan Kyröskosken Hälläpirtiltä lahjoituksena saamia retrohenkisiä teatterituoleja. Huhtikuussa tuolit myydään Ukrainan tukemiseksi.
Johannes Riuttala, Seppo Salmi ja Tapani Ojala seurakuntakeskuksen puuverstaalla, jossa on kevättalvella ahkeroitu ukrainalaisten hyväksi. (Kuva: Sanna Hillberg)

Tuolit olivat käytössä Vilmannin kerhotilassa Mannissa.
– Tuolit palvelivat siellä tilaisuuksia ja tulivat Ylöjärvelle kunta- ja seurakuntaliitoksen myötä. Kun Vilmanni myytiin, tuolit siirrettiin sieltä varastoon. Nyt niille annettiin uusi elämä, kappalainen Johannes Riuttala kertoo ja arvelee, että tuolit on valmistettu 1940-luvulla.

Tuolit tulevat myyntiin huhtikuussa joko kiinteään hintaan tai tarjoushuutokaupalla ja kaikki tuotot menevät lyhentämättömänä Ukrainan tukemiseen. Tuolit myydään joko yksittäin tai useampi kerralla, yhteensä niitä on 23.

Kappalainen Johannes Riuttala esittelee valmiiksi hiottuja ja maalattuja tuoleja. (Kuva: Sanna Hillberg)

Kestävät tuolit on valmistettu koivusta ja vanerista, ja kunnostettu vanhaa vaalien. Ne on hiottu ja maalattu vapaaehtoisten toimesta seurakuntakeskuksen puuverstaalla. Hanketta on koordinoinut diakoniatiimi, jonka yhteyshenkilönä Riuttala toimii.

Tuoleja kunnostetaan yhteensä 23 kappaletta. (Kuva: Sanna Hillberg)

Tapani Ojala ja Seppo Salmi ovat olleet aktiivisesti mukana kunnostamassa tuoleja. Molemmat miehet ovat olleet aktiivisesti mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa jo vuosia.

Salmi tuli mukaan toimintaan vajaat parikymmentä vuotta sitten ja on ollut monessa mukana.
– Edesmenneen työkaverin kanssa satuimme miesten illassa kuulemaan Pietarin katulapsiprojektista ja ajattelimme, että nyt voisi olla sopiva aika, kun olimme juuri jääneet eläkkeelle, hän kertoo.

Seppo Salmi hiomassa tuolia. (Kuva: Sanna Hillberg)

Puuhommissa Salmi on kuitenkin ensikertalainen. Auttaminen on hänen sydäntään lähellä ja hän toivoo, että nyt ihmiset voisivat ostaa hyvät tuolit hyvän asian puolesta.

Eläkkeellä oleva rakennusmies Tapani Ojala on puolestaan Riuttalan mukaan puuverstaan sielu. Ojala kertoo, että verstaalla tehdään asiakkaille ja seurakunnalle erilaisia puutöitä, ja se toimii Pappilan Piiat ja Rengit -toiminnan kautta.

Tapani Ojala on ollut pitkään mukana vapaaehtoistoiminnassa ja tekee ahkerasti puutöitä seurakuntakeskuksen puuverstaalla. (Kuva: Sanna Hillberg)

– On tärkeää, että tämä pieni apu on mukana omalla panoksellaan. Tämä on yksi keino osallistua keräykseen: omalla työllään, hän sanoo tuoliprojektista.

Riuttala toteaa, että vastaavia projekteja voidaan ideoida ja mukaan vapaaehtoistoimintaan ja tuolejakin kunnostamaan voi tulla kuka tahansa, joka kokee halua auttaa.

Kiinnostuitko?

Tiedustelut tuoleista ja niiden varaukset: johannes.riuttala@evl.fi , p. 044 786 8008
Mukaan vapaaehtoistyöhön? Pappilan Piiat ja Rengit, p. 044 7868 126