Ryhdin hiihtäjätähdet Torvinen ja Tossavainen valittiin edustamaan Suomea nuorten olympiafestivaaleille

Ylöjärven Ryhtiä edustavat hiihtäjät Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen on valittu Suomen joukkueeseen Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) talvikisoihin.

Vuonna 2003 syntyneet Torvinen ja Tossavainen nähtiin viimeksi arvokisaladulla helmikuun lopussa nuorten MM-kisoissa Norjan Lygnassa.

Elsa Torvinen on pitänyt koko talven kovaa vauhtia ladulla. (Arkistokuva: Roni Lukkarinen, Loru Creative)

Kisat järjestetään 20.-25. maaliskuuta Kainuun ja Lahden maisemissa. Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuokatin kisat oli suunniteltu järjestettäväksi jo viime vuonna, mutta ne siirtyivät koronapandemian vuoksi tämän vuoden maaliskuuhun.

Suomen joukkueessa on 42 yksilölajien urheilijaa sekä tyttöjen jääkiekkojoukkue. Poikien jääkiekkoturnaus pelattiin jo joulukuussa ja Suomi voitti turnauksen. Urheilijavalinnat teki Suomen Olympiakomitea.