Ryhdin Emmi Henriksson, Vilma Pyhtilä ja Miina Pyhtilä voittoihin Vatulassa – Pirkan Hiihdossa useita kärkisijoituksia Ylöjärvelle – Katso kuvagalleria laduilta

Lauantaina hiihdettiin Ikaalisissa perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailu, joka oli myös kauden viimeinen Krista Cup -osakilpailu. Keväthangilla kamppaili 17 Ylöjärven Ryhdin hiihtäjää. Sunnuntaina Pirkan puolikkaalla tai täysmatkalla sivakoi peräti 13 ryhtiläistä.

Tuplavoitto napsahti 18-vuotiaiden naisten vitosella, jota johti alusta asti Emmi Henriksson. Vuokatista talviloman viettoon Pirkanmaalle saapunut Henriksson kiersi rankan radan 17.15,5 minuutissa. Kakkossijan tuloksella 17.41,1 otti Venla Haataja, jonka sijoitus vaihteli pitkin kisaa. -Hyvä kisa ja onnistunut valmistava harjoitus ensi viikonlopun SM-kisoihin, kommentoi Henriksson Vatulan yhteislähtöä.

Ryhdin Miina Palonen (vas.) ja Helmi Koskela kipuamassa yhtä Vatulan rankan radan mäistä. (Kuva: Sari Haataja)

Vilma Pyhtilä piti kovinta vauhtia 12-vuotiaiden 3 kilometrin kisassa, joka oli Krista Cupin talven seitsemäs osakilpailu. Pyhtilän voittoaika oli 11.35,9.

Voittovauhdissa oli myös pikkusisko Miina Pyhtilä, joka kiersi 8-vuotiaiden 1,5 kilometrin lenkin aikaan 7.50,2. Sarjassa neljänneksi hiihti Ryhdin Aliina Liuksiala tuloksella 8.09,2.

14-vuotiaiden 3 kilometrin kisassa Ryhdillä oli vahva edustus: Reea Hiitelä oli sarjan toiseksi nopein tuloksella 10.31,3. Tilta-Maria Liuksiala hiihti neljänneksi 11.09,3 minuutissa, ja Emmi Sairanen oli kisan viides tuloksella 13.59,5. Yhteislähtökisan voitti Anna Vähävihu Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 10.23,6.

Ylöjärven Ryhdin Konsta Karhuniemi (vas.) ja Elias Palomäki kauden viimeisessä Krista Cupin -osakilpailussa 16-vuotiaiden vitosella. (Kuva: Sari Haataja)

16-vuotiaiden poikien 5 kilometrillä Konsta Karhuniemi hiihti kolmanneksi 17.46,8 minuutissa ja Elias Palomäki neljänneksi 18.45,2 minuutissa. Sarjan voitti Samuel Kiviharju Ilmajoen Kisailijoista tuloksella 16.44,2.

Ryhdin Eeli Petäjämäki oli 8-vuotiaiden 1,5 kilometrillä neljäs tuloksella 7.31,7. Tämän sarjan voittoon hiihti Toivo Lielahti Parkanon Urheilijoista 6.52,1 minuutissa.

Tiukkaa taistelua kolmossijasta kävi loppusuoralla myös Urho Hankaniemi, joka 10-vuotiaiden 2 kilometrillä hiihti neljänneksi tuloksella 9.32,4. Sarjavoitto meni Lempäälän Kisan Eino Lattuselle 9.23,0 minuutin suorituksella.

Ryhdin Matleena Palonen oli 20-vuotiaiden 5 kilometrin kisassa viides tuloksella 18.46,2. Sarjan voitti Vilma Kanerva Valkeakosken Hakasta ajalla 16.20,6. Ylöjärveläinen Aino Pihlava Kankaantaan Kisasta hiihti kisan kakkoseksi ja jäi voittajasta vain 2,6 sekuntia.

Ylöjärven Ryhdin Aliina Liuksiala (oik.) on mukana tiukassa loppusuorakamppailussa 8-vuotiaiden 1,5 kilometrin yhteislähtökisassa. (Kuva: Sari Haataja)

Ryhdin Miina Palonen hiihti 16-vuotiaiden vitosen 8:nneksi tuloksella 19.45,1. Helmi Koskela kiersi radan 20.07,5 minuutissa ja oli 9:s. Sarjan voitti Emilia Helmi Noormarkun Nopsasta tuloksella 16.41,8.

Myös Ryhdin Eeli Haverinen hiihti 14-vuotiaiden vitosella 8:nneksi ajassa 20.30,3. Sarjan nopein oli Niilo Linnamaa Kangasalan Kisasta tuloksella 16.36,0.

Ryhdin värejä ja Ryhti-pipoa kisassa kantoi myös Wihtori Liuksiala, joka kisasi 12-vuotiaiden 3 kilometriä aikaan 15.58,6. Tämän sarjan nopein oli Saku Repo Lempäälän Kisasta 10.45,2 minuutissa.

Sunnuntaina hiihdettiin Pirkan hiihto, jonka puolikasta eli 45 kilometrin kisoja hallitsivat Ryhdin hiihtäjät. Perinteisen hiihtotyylin poikien kisan voitti Konsta Karhuniemi ajalla 2.32,01. Toiseksi hiihti Eino Kärkimaa 2.58,21 ja kolmas oli Jaakko Leinonen 2.58,27. Myös vapaan hiihtotyylin poikien kisan voitto tuli Ylöjärven Ryhdille, kun Elias Palomäki ylitti maaliviivan Teivossa ajassa 2.26,17.

Ryhdin 14-sarjalaiset lähtösuoralla. Edessä oikealla tasatyöntää Tilta-Maria Liuksiala ja hänen takanaan Reea Hiitelä. Taustalla näkyy myös Ryhdin Emmi Sairanen. (Kuva: Sari Haataja)

Vahvoja olivat myös Ryhdin tytöt 45 kilometrin perinteisen kisassa. Kärkisijan vei Tilta-Maria Liuksiala tuloksella 2.53,05. Kakkospaikan otti Helmi Koskela 2.58,13 ja kolmas oli Miina Palonen 3.06,57. Myös Ryhdin Santra Liuksiala oli sarjan seitsemäs 4.02,16.

Ryhdin Onni Koskela oli vapaan hiihtotyylin puolikkaalla miesten yleisen sarjan kolmas tuloksella 2.18,34. Voittoon hiihti Otto Ruusunen Tampereen Yrityksestä 2.00,33. Matleena Palonen puolestaan oli naisten perinteisen puolikkaan 10:s tuloksella 3.21,42. Sarjan voitti Noora Sahi Lempäälän Kisasta ajassa 2.40,42.

8-vuotiaiden poikien lähtösuoratohinaa – vasemmalla vauhdissa Ylöjärven Ryhdin Eeli Petäjämäki. (Kuva: Sari Haataja)

Koko 90 kilometrin Pirkan hiihdon Niinisalosta Teivoon taittoi kolme ryhtiläistä. Wilhelmiina Liuksiala hiihti naisten yleisen sarjan vapaan kisan 5.18,57 tunnissa ja sijoittui 7:nneksi. Sarjan voitti Anne-Kristiina Visuri CCH:sta tuloksella 4.12,56.

Ville Pirttijoki puolestaan kisasi miesten yleisessä sarjassa perinteisen hiihtotyylin 90 kilometrin kisan 4.25,51 tunnissa ja sijoittui 8:nneksi. Kilpailun voitti Niko Nättinen Finlandia-hiihto Teamista ajassa 4.10,14. Tuomas Koskela kisasi vapaalla hiihtotyylillä 50-vuotiaiden sarjassa kokopitkän matkan ajassa 5.02,39 ja oli 21:nen. Tämän sarjan voitti Mika Somppi 4.24,06.

Ylöjärveläinen Marko Leppämäki voitti perinteisellä hiihtotyylillä 50-vuotiaiden 90 kilometriä tuloksella 4.21,29.

Ensi viikonloppuna kisataan Puijolla nuorten SM-kisat.