Haluatko kokeilla lumikenkäilyä tai hula-hulaa? – Liikuntavälineitä voi nyt lainata Ylöjärven kirjastoista

Ylöjärven kirjastoista voi nyt lainata erilaisia liikuntavälineitä. Liikuntavälineiden hankinnan mahdollisti testamenttilahjoitus liikuntapalveluille.

Ylöjärven kirjastoista voi lainata muun muassa lumikenkiä. (Arkistokuva)

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että välineitä on kaikissa kirjastoissa, mutta Leijassa valikoima on hieman Kurun ja Viljakkalan kirjastoja laajempi. Leijan välinevalikoimassa on tällä hetkellä retkiluistimia, lumikenkiä, tasapainolautoja, kahvakuulia, hulavanteita ja padel-mailoja.

Valikoima täydentyy myöhemmin keväällä. Vaihtelua välineisiin tulee myös vuodenaikojen mukaan: kesällä lainaan voi napata esimerkiksi sup-laudan ja talvella lumikengät.

Välineiden saatavuutta voi seurata Piki-verkkokirjaston sivulta. Niiden laina-aika on kaksi viikkoa, eikä lainaa voi uusia. Välineitä voi varata kirjastokohtaisesti, ja esimerkiksi Leijaan voi varata vain Leijan omia liikuntavälineitä. Välineet tulee myös palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattu.

Leijassa välineet voi lainata sekä itsepalvelupisteeltä että henkilökunnalta, Kurussa ja Viljakkalassa vain henkilökunnalta eli omatoimiaikana liikuntavälineitä ei voi lainata.

Välineet ja niiden kantokassit pitää kuivattaa käytön jälkeen, ja välineiden käyttö on asiakkaan omalla vastuulla. Välineen kunto on hyvä tarkastaa ennen käyttöä.

Kesällä kirjastojen valikoimaan sup-lautoja. (Arkistokuva)

Välinehankinnat testamenttilahjoituksella

Urheiluvälineet on hankittu kirjastoon yhteistyössä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Liikuntapalveluihin osoitettiin testamenttilahjoitus, jolla päätettiin hankkia kirjastoon lainattavia liikuntavälineitä.

Kirjastoon hankittavista välineistä tehtiin kysely kuntalaisille ja myös kirjastonhoitajat ja liikunnanohjaajat esittivät omat ehdotuksensa. Välineiksi päätettiin hankkia niitä urheiluvälineitä, jotka nousivat suosituimmiksi.