Ryhdin hiihtäjille yhdeksän piirinmestaruusmitalia – mestareiksi Urho ja Oskari Hankaniemi sekä Vilma Pyhtilä – katso kuvagalleria

Tampereen Kaupissa kisattiin lauantaina vapaan hiihtotyylin yhteislähtö. Lempäälän Hakkarissa oli sunnuntaina vuorossa vapaan väliaikalähdöillä Hämeen piirinmestaruuskilpailut. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät kaappasivat yhdeksän piirinmestaruusmitalia.

Piirinmestaruuskultaa hiihti Urho Hankaniemi 9-vuotiaiden kahdella kilometrillä tuloksella 6.58,4. Kisan voitto irtosi 2,3 sekunnin marginaalilla. Hämeen nopein oli myös Oskari Hankaniemi 11-vuotiaiden kolmella kilometrillä, jonka kultamitalisti taittoi ajassa 8.14,8 minuuttia, miltei 20 sekuntia hopeamitalistia nopeammin. Ylivoimaiseen voittoon hiihti myös Vilma Pyhtilä 12-vuotiaiden kolmella kilometrillä tuloksella 8.43,4.

Urho Hankaniemi hurjasteli 9-vuotiaiden piirinmestariksi. (Kuva: Aku Hankaniemi)

Piirinmestaruushopealle hiihti Eeli Petäjämäki 7-vuotiaiden yhden kilometrin kisassa. Petäjämäen aika 3.50,6 jäi vain sekunnin voittajasta, Oriveden Ponnistuksen Anssi Tehosta. Hopeaa otti myös Venla Haataja 18-vuotiaiden 5,25 kilometrin kilpailussa tuloksella 16.49,2. Sarjan voitti Venla Heinimaa Kangasalan Kisasta 18,2 sekuntia nopeampana.

Piirinmestaruuspronssia hiihti Miina Pyhtilä 8-vuotiaiden yhden kilometrin kisassa tuloksella 3.42,8. Hämeen nopein oli Vilja Leveelahti Valkeakosken Hakasta 3.30,4 minuutissa. Myös Reea Hiitelä nappasi pronssimitalin 13-vuotiaiden 3 kilometrillä, jossa kilparata kulki vesitornin kautta. Hiitelä taittoi matkan 8.55,2 minuutissa. Sarjavoittaja Venla Mennala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta kiersi radan 7.41,2 minuutissa.

Myös Konsta Karhuniemi oli mitalivauhdissa eli Hämeen kolmanneksi nopein 15-vuotiaiden vitosella tuloksella 16.43,2. Sarjavoittoon hiihti Oliver Kaikkonen Lempäälän Kisasta 15.05,9 minuutissa. Ryhdin Eino Kärkimaa oli kisan neljäs tuloksella 18.24,3.

Pronssimitalin sai myös Onni Koskela, joka 20-vuotiaiden 10,5 kilometrillä kiersi radan neljästi ajassa 31.21,1. Piirinmestariksi hiihti Taavi Nyström Hämeenlinnan Hiihtoseurasta ajassa 29.12,2.

Oskari Hankaniemi on Hämeen nopein 11-vuotiaissa. (Kuva: Aku Hankaniemi)

Myös Ylöjärven Urheilijoiden Lasse Lehtisyrjä hiihti 35-vuotiaiden 10,5 kilometrillä kolmanneksi kovinta vauhtia 31.48,8. Sarjan voitti Hollolan Urheilijoiden Vesa Tiihonen 27.41,7 minuutissa, joten Lehtisyrjä otti piirinmestaruushopeaa. Hämeen nopein oli Urmas Tiits Kangasalan Kisasta tuloksella 29.33,4.

Ryhdin Eeli Haverinen hiihti Hakkarissa 14-vuotiaiden vitosella neljänneksi ajassa 17.44,4. Sarjan voitti Olli Seppälä Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 14.57,7. Helmi Koskela oli 15-vuotiaiden vitosen seitsemäs tuloksella 18.04,0 ja Miina Palonen saman sarjan kahdeksas ajassa 19.13,4. Piirinmestariksi hurjasteli Hanni Koski Kangasalan Kisasta 15.08,2 minuutin tuloksella. Koskelan ja Palosen piirinmestaruussijoitukset olivat viides ja kuudes. Matleena Palonen hiihti 20-vuotiaiden vitosella neljänneksi 18.42,5 minuutissa. Piirinmestariksi hiihti Sonja Hakala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 16.17,6.

Ryhdin värejä kantoi 11-vuotiaissa Kiira Suhonen, joka kiersi kolmen kilometrin radan neljänneksi vauhdikkaimmin, 10.37,6 minuutissa. Piirinmestaruuteen hiihti Anni Siivonen Lempäälän Kisasta 8.57,8 minuutissa.

Ryhtiä 10-vuotiaiden 2 kilometrillä edusti Vilja Laine, joka hiihti kuudenneksi 8.16,4 minuutissa. Piirinmestaruuteen ponnisti Alina Luttinen Viialan Viristä ajalla 6.50,7.

Vilma Pyhtilä kultavauhdissa 12-vuotiaiden 3 kilometrillä. (Kuva: Sari Haataja)

Lauantaina Kaupissa hiihdettiin vapaalla hiihtotyylillä yhteislähtökisat, jotka olivat Krista Cupin viides osakilpailu. Kokonaiskilpailuun lasketaan mukaan kunkin hiihtäjän neljä parasta osakilpailua. Cupia on vielä jäljellä kaksi osakilpailua: Hämeenlinnan sprintti ja Ikaalisten nuorisohiihdot.

Kaupissa voittovauhdissa 2.28,8 minuuttia oli Eeli Petäjämäki, joka 8-vuotiaiden kilometrillä karisti kakkosen 3,4 sekunnin turvin.

Hopealle hiihti Miina Pyhtilä 8-vuotiaiden kilometrin yhteislähtökisassa aikaan 2.31,6. Kisan voitti Mandi Kahilaniemi Oriveden Ponnistuksesta 2.14,7 minuutissa.

Sarjansa kakkoseksi hiihti myös Vilma Pyhtilä 12-vuotiaiden kolmella kilometrillä 9.20,6 minuutissa. Kiira Suhonen oli kisan yhdeksäs ajalla 10.38,2. Sarjavoiton otti Hilla Ruokostenpohja Ski Jyväskylästä reilut 20 sekuntia Pyhtilää nopeampana.

Eeli Petäjämäki voitti lauantaina Kaupissa ja hiihti sunnuntaina piirinmestaruushopealle vain 1 sekuntia voittajaa hitaammin. Tämä kuva on otettu tammikuussa Tampereen Talvikisoista. (Kuva: Sari Haataja)

Tiukat pronssitaistelut hiihtivät molemmat Hankamäen veljekset, vaikka podiumpaikka ei tässä kisassa irronnutkaan. Urho Hankaniemi oli 10-vuotiaiden neljäs 2 kilometrillä 4.54,2 minuutissa. Kisan voitti Topias Karjaluoto Ski Jyväskylästä puolisen minuuttia nopeampana. Oskari Hankaniemi puolestaan oli 12-vuotiaiden 3 kilometrillä viides tuloksella 8.37,3. Voittoon 8.09,4 minuutissa hiihti Herkko Heikkinen Ski Jyväskylästä. Ryhdin Kalle Kallio oli sarjan 11:s tuloksella 11.55,5.

Helmi Koskela oli 16-vuotiaiden vitosella 7:s ja Miina Palonen 9:s. Koskelan loppuaika oli 13.53,9 ja Palosen 14.10,6. Kisan voitti Iiris Ijäs Kangasalan Kisasta 12.13,5 minuutissa.

Matleena Palonen oli 20-vuotiaiden 8 kilometrillä toiseksi nopein tuloksella 23.18,1. Sarjan voitti Taru Vuorinen Espoon Hiihtoseurasta vain 12,6 sekuntia nopeampana.

Ylöjärven Ryhdin värejä kantoi 16-sarjassa kolmikko Konsta Karhuniemi, Elias Palomäki ja Eino Kärkimaa. 8 kilometrin yhteislähtökisassa Karhuniemi oli neljäs (21.22,1), Palomäki viides (21.22,2) ja Kärkimaa kuudes (23.38,2). Kisan voitti Topias Vuorela IF Minkenistä tuloksella 17.39,3.

Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki kisasi 45-vuotiaiden 10 kilometrillä ja hiihti toiseksi ajassa 23.30,5. Sarjan voitti Sami Nikkilä Vammalan Seudun Voimasta 16,6 sekunnilla.

Ensi viikonloppuna kisataan muun muassa Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot Rantasalmella.