Ray Boy jatkoi hurjaa voittosuoraansa Teivossa – Antti Teivainen kaksoisvoittajaksi

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Ray Boy otti Teivon tiistai-illassa jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, tällä kertaa ykkössija irtosi lennokkaan kirin päätteeksi ylivoimaiseen tyyliin. Muissa Toto5-kohteissa voittajia olivat Furiosa, BWT Dictator, BWT Ellospank ja Rilento. Ohjastajista Antti Teivainen oli illan kaksoisvoittaja, kärkisijat tulivat Vicky Savoyn ja Salli Sorjosen rattailla.

Dalton Buugi vastaili niukkaan voittoon

Illan ravit käynnistyivät Jukka Kauppisen ohjastaman ja valmentaman Dalton Buugin voitolla. Ori nousi ensimmäisellä takasuoralla 4. sisältä toisen radan veturiksi ja jyräsi takakaarteessa kärkeen. Maalisuoralla 29,5-lopetuksessa Dalton Buugi kävi tiukan voittomatsin Kukkarosuon Kurkon kanssa ja piti äärimmäisen niukalla erolla voittoon. Ykkössija oli kuusivuotiaalle uran ensimmäinen ja samalla syntyi uusi ennätystulos 33,7ke.

Takakaarteessa porukan hännillä toiselle radalle noussut Kukkarosuon Kurko eteni viimeisellä takasuoralla aivan keulahevosen kupeelle ja kiritti voittajaa loppuun saakka hyvin, jääden kuitenkin niukasti toiseksi. Alun johtanut Nevan Diisseli jatkoi takakaarteessa 2. sisälle. Maalisuoralla Santtu Raitalan ajokki putosi kärkiparin kyydistä, mutta oli taustalla oikein varmasti kolmas. Viimeisellä takasuoralla nelossijalta laukannut Aika Liekeissä otti kaukana kulisseissa viimeiset rahat.

Merciless Cat jyräsi kärkeen

Illan avauslähdössä niukasti kakkoseksi jäänyt Jere Kiveinen sai revanssin toisessa lähdössä, kun hänen ohjastama ja valmentama Merciless Cat kuittasi ykkösrahat. Ori juoksi 2. ulkona, mistä jäi loppukaarteeseen tultaessa ilman vetoapua. Maalisuoralla Merciless Cat irtosi voittomatsiin Le Lovetailin kanssa ja vyöryi tämän laukatessa loppumetreillä kärkeen. Voitto oli Merciless Catille uran toinen.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa 2. ulos edennyt Porla Futura riitti taustalla kakkoseksi, selvästi voittajalle häviten. Viimeisellä takasuoralla 2. sisälle asemiaan menettänyt Global Vice löysi loppukurvissa kiritilat ja lopetti asiallisesti kolmanneksi. Enjoy Speed oli taustalla 4. ulkoa tasainen neljäs ja sai viimeiset rahat. Pelihevosiin lukeutunut Seventeenmiledrive taipui keulapaikalta kauas kulisseihin. Viimeisellä takasuoralla keulaan edennyt Le Lovetail laukkasi loppumetreillä kärkipaikalta. Ari Moilasen ajokki oli ennen laukkaansa tiukasti kiinni kärkisijassa.

Vicky Savoy irtosi helppoon keulavoittoon

Kolmannessa lähdössä paras oli Antti Teivaisen ohjastama Vicky Savoy. Tamma avasi kärkeen ja kellotti piikkipaikalla väliajoin 21,0 – 23,0 – 20,5. Maalisuoralla reippaassa 13-lopetuksessa Vicky Savoy irtosi helppoon voittoon. Ykkössija oli toista kertaa kilpailleelle Ari Vianderin valmennettavalle uran ensimmäinen.

Viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toisen radan veturiksi vaihtanut Yoyo Avenger oli lopussa varsin varma kakkonen. 4. sisällä juossut Juliet Ray pääsi viimeisellä takasuoralla 2. sisälle, mistä nousi maalisuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti asiallisesti kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle radalle noussut Black Dog putosi lopussa parhaiden kyydistä, mutta riitti kaukana kulisseissa viimeisille rahoille.

Furiosa kiri tulisesti

Toto5-avauksessa, ykkösrahat kuittasi Jukka Torvisen ohjastama Furiosa. Tamma taittoi taivalta 4. ulkona, mistä liittyi viimeisellä takasuoralla kolmannen radan letkaan. Loppukaarteessa Furiosa sai isoa pykälää silmään ja pommitti maalisuoralle kaarruttaessa kärkiparin kupeelle. Maalisuoralla Matti Patrosen valmennettava irtosi selvään voittoon. Viimeiset 500 metriä Furiosa pinkoi alle 12-vauhtia. Voitto oli tammalle uran neljäs.

What The Hell teki johtavan rinnalta vahvan esityksen ja riitti kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla porukan hännillä sisäradalta toiselle radalle vaihtanut Rim Bay Duchess nousi jatkossa kolmannen kiertoon ja jyräsi asiallisesti kolmanneksi. Maalisuoran avautuessa 2. sisältä toiselle radalle noussut Queen Of The World punnersi tasaisesti neljänneksi. Keulassa väliajoin 16,0 – 19,0 – 15,5 kellottanut Anna K. Garden taipui 14-lopetuksessa viidenneksi. New Grove United punnersi edellisen tuntumassa kuudenneksi, mutta jäi ilman rahaa.

BWT Dictator murskaava

Toisessa Toto5-kohteessa paras oli Hannu Korven ohjastama ja valmentama BWT Dictator. Ruuna juoksi 2. ulkona, mistä siirtyi viimeisellä takasuoralla kiriin kolmannelle radalle. 600 metriä ennen maalia BWT Dictator syöksyi keulahevosen ulkopuolelle ja jyräsi päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkeen. Maalisuoralla ruuna oli täysin vailla vastusta ja otti komealla tyylillä uransa toisen voiton. Viimeiset 700 metriä BWT Dictator liikkui hieman alle 12,5-vauhtia.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin lähtenyt Wild Mind eteni loppukaartessa kakkossijalle ja piti asemansa maaliin saakka. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä ulos noussut Proven Dream kiri lopussa kolmatta rataa pitkin mukavasti kolmanneksi. Mama’s Golden Girl teki aivan porukan hänniltä asiallisen esityksen ja kuittasi taustalla nelosrahat. Johtavan takana juosseen Stonecapes Tiffanyn juoksu meni pieleen, kun Divina Falco taipui varsin pahoin keulapaikalta. Maalisuoraa Santtu Raitalan ajokki pujotteli pirteästi ja ehti viimeisille rahoille, joten vireessä ei viidennestä sijasta huolimatta ole moittimista.

Ray Boy jatkaa voittoputkessa

Kolmas Toto5-kohde meni Santtu Raitalan ohjastamalle Ray Boylle. Ruuna sai herkulliset iskuasemat 2. ulkoa, mistä heitti loppukurvissa kirikaistoille täräytti maalisuoran avautuessa kärkipaikalle saakka. Maalisuoralla 13,5-lopetuksessa Ray Boy oli täysin vailla vastusta ja otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Ruuna jatkaa kauttaan tappioitta, voittoja on tälle vuodelle kertynyt jo viisi. Tapio Mäki-Tulokas vastaa Ray Boyn valmennuksesta.

Keulassa väliajoin 16,0 – 17,5 – 17,0 kellottanut Lex Nicholas jaksoi 13,5-lopetuksessa toiseksi. Viimeisellä takasuoralla porukan hänniltä kiriin lähtenyt Birthday Cloud nousi lopussa asiallisesti kolmanneksi. Johtavan takana juossut Glint Match nousi maalisuoralla kirikaistoille ja lopetti ihan asiallisella otteella neljänneksi, kuitaten viimeiset rahat. I Keep My Word tuli sisäratareissun päätteeksi mukavasti perille, mutta jäi niukasti ilman rahaa.

BWT Ellospank karkasi vastustajiltaan

Neljännessä Toto5-kohteessa voiton vei Ari Moilasen ohjastama BWT Ellospank. Ruuna lähti etusuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja eteni kierros jäljellä toisen radan veturiksi. Maalisuoralla BWT Ellospank jyräsi vakuuttavalla tyylillä kärkeen ja lähti karkumatkalle. Voitto oli Helene Granqvistin valmennettavalle jo kauden neljäs.

Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirikaistoille heittänyt Shining Armor jatkoi loppukaarteessa neljännelle radalle ja kipusi lopussa vahvasti kakkoseksi. Keulassa väliajoin 14,0 – 17,0 – 17,0 kellottanut Blade Runner DK jaksoi 14,5-lopetuksessa kolmanneksi. Maalisuoran alussa johtavan takaa toiselle radalle vaihtanut Emotion Man lopetti kohtalaisesti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin heittänyt Erna’s King punnersi tasaisesti viidenneksi. Gene Touch oli 2. ulkoa tasainen kuudes.

Rilento hallitsi piikkipaikalta

Toto5-päätöksessä voittoon ravasi Henri Bollströmin ohjastama Rilento. Ruuna kierteli ensimmäisen takasuoran alussa kärkeen ja kellotti piikkipaikalla väliajoin 31,5 – 33,5 – 33,0. Maalisuoralla 31-lopetuksessa Rilento hallitsi tapahtumia varsin varmaan tyyliin ja otti kauden toisen voittonsa. Vilppu Laaksonen vastaa ruunan valmennuksesta.

Loppukurvissa 3. sisältä kiritilat löytänyt Vikken Tähti lopetti hyvin kakkoseksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Tulipiirto jaksoi kolmanneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Vektorin Valo kurkotti loppukurvissa jo kakkoseksi, mutta putosi maalisuoralla lopulta neljänneksi. Taustalla Täpöt kiri sisäratareissun päätteeksi viidenneksi ja sai rahaa. Loppukaarteessa kirikaistoilta lievässä häiriötilanteessa laukan ottanut Taika-Trombi kiri jatkossa raville selvittyään viimeisille rahoille. Pelihevosista Sirpan Silverin kiri katkesi loppukaarteen haparointiin.

Rullebackens Gösta kiri kärkeen

Illan yhdeksännessä lähdössä ykkösrahat kuittasi Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama Rullebackens Gösta. Ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kolmannen kiertoon ja iski loppukurvissa omaan kiriinsä neljännelle radalle. Maalisuoralla Rullebackens Göstalla oli paras vauhti ja se tykitti varmaan voittoon. Ykkössija oli ruunalle uran toinen.

Maalisuoralla 2. sisältä kiritilat löytänyt Otto Master lopetti hyvin kakkoseksi. Keulassa väliajoin 14,5 – 16,5 kellottanut Laurenz Von Bentz kamppaili 16,5-lopetuksessa kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. ulos vaihtanut What’s Up Cloud nousi maalisuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti asiallisesti neljänneksi. Helga Hufflepuff ja Goldshoe Doris ottivat sisäratareissun päätteeksi kiertelemättä viimeiset rahasijat. Pelihevosista Bassi Combo ei kyennyt parannuksiin 2. ulkoa, vaan vajosi lopussa aivan hännille.

Salli Sorjonen kiri voittoon

Ravien päätöslähdössä paras oli Antti Teivaisen ohjastama Salli Sorjonen. Tamma pääsi etusuoralla 3. ulkoa 2. ulos, mistä iski loppukurvissa ulkoradoille. Maalisuoralla Salli Sorjonen jyräsi varmoin ottein kärkeen ja otti uransa kolmannen voiton. Salli Sorjosen valmennuksesta vastaa Mikko Ojanperä. Voitto oli Teivaiselle illan toinen.

Etusuoralla 2. ulkoa ilman vetoapua jäänyt Kulta Ilpo Pii kamppaili hyvin toiseksi. Viimeisellä takasuoralla sisäradan jonon hänniltä ulos noussut Kultakillinki tuli hyvin perille saakka ja riitti kolmanneksi. Etusuoralla keulaan edennyt Viimavirta jaksoi 27,5-lopetuksessa neljänneksi ja kuittasi viimeiset rahat. Paljon pelattu Kartos tuli sisäratareissun päätteeksi vauhtinsa pitäen maaliin saakka ja oli kuudes. Etusuoralla keulapaikalta 2. sisälle jatkanut Lumi-Riku jätettiin lopussa viimeiseksi.

HARRI HAAVISTO