Ryhdin Vilma Pyhtilä voittoon Kaupissa – Krista Cup jatkui suksikrossilla

Ylöjärven Ryhti oli ensimmäisen osakilpailun jälkeen Krista Cupin kakkossijalla 416 pisteellään. Kärkisijaa 27 seuran mittelössä piti Hämeenlinnan Hiihtoseura 430 pisteellä. Sunnuntaina kisattiin Kaupissa cupin toinen osakilpailu, jossa mukana oli 12 ryhtiläistä.

XCX Tampere hiihdettiin sprinttikilpailuna, jossa osallistujat hiihtivät karsintahiihdon sekä erähiihdot. Radalla oli vapaalla tyylillä edettävien osuuksien lisäksi muun muassa tasatyöntökaistoja, pujottelua, kumpareita, portin alitus ja kepin kierto.

Vilma Pyhtilä Krista Cupin ensimmäisessä osakilpailussa. Cupin toisessa osakilpailussa Pyhtilä hiihti suksikrossin voittoon 12-vuotiaiden sarjassa. (Kuva: Sari Haataja)

Ryhdin Vilma Pyhtilä hallitsi 12-vuotiaiden yhden kilometrin kilpailua. Hän kellotti karsinnan kovimman ajan, hiihti välieränsä voittoon 20 sekunnin marginaalilla ja oli nopein myös finaalissa kolmen sekunnin erolla. Lisäksi Pyhtilä paransi joka kierroksella tulostaan, ja voitto irtosi ajassa 4.11,5. Samassa sarjassa hiihtänyt Ryhdin Kiira Suhonen oli karsinnan 15:s ja välierän neljäs.

Menestystä tuli myös kahdeksanvuotiaiden puolen kilometrin kisassa, kun Ryhdin Eeli Petäjämäki hiihti kolmanneksi ja Oiva Laine kuudenneksi sekä karsinnassa että finaalissa. Petäjämäki kiersi radan 3.24,3 minuutissa ja Laine 5.01,1 minuutissa. Sarjan voitti Lauri Aukusti Rajala Seinäjoen Hiihtoseurasta 2.56,3 kierrosajalla.

Oiva Laine (vas.) ja Eeli Petäjämäki valmistautumassa 8-vuotiaiden finaaliin. (Kuva: Kalle Laine)

Kahdeksanvuotiaiden tyttöjen sarjassa Ryhdin Miina Pyhtilä suksikrossasi puolen kilometrin radan neljänneksi vauhdikkaammin aikaan 3.56,6. Sarjavoitto meni Vantaan Hiihtoseuran Venla Taposelle tuloksella 3.04,4.

Myös 10-vuotiaat kiersivät saman radan, ja Ryhdin Vilja Laine sijoittui kilpailun yhdeksänneksi. Laine oli karsinnan yhdeksäs, välieränsä viides ja B-finaalin kolmanneksi nopein ajalla 3.08,6. Tämän sarjan voitti Mette Häkkinen Punkalaitumen Kunnosta 2.26,6 minuutissa.

14-vuotiailla matka piteni 1,4 kilometriin. Ryhdin Reea Hiitelä oli kisan viides ja Tilta-Maria Liuksiala kuudes sekä karsinnassa että A-finaalissa. Välierissään molemmat kellottivat eränsä toiseksi kovimmat tulokset. Kovimmat kierrosajat kumpikin hiihti karsinnassa: Hiitelä 4.58,4 ja Liuksiala 5.00,6 minuuttia. Kilpailun voitti Venla Mennala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta, jonka karsinta-aika oli 4.25,5.

Vilja Laine hiihti 0,5 kilometrin suksikrossiradan kolme kertaa. (Kuva: Kalle Laine)

Ryhdin Eeli Haverinen puolestaan hiihti 14-vuotiaiden 1,4 kilometrillä karsinnan kahdeksanneksi, välierän toiseksi vauhdikkaimmin sekä voitti B-finaalin. Haverinen sijoittui näin kisan seitsemänneksi, ja nopeimmin rata taittui karsinnassa 5.05,8 minuutissa. Sarjan voitti Olli Seppälä Hämeenlinnan Hiihtoseurasta, jonka karsintahiihto kesti 4.15,3 minuuttia.

Myös 16-sarjalaiset kiersivät saman radan. Ryhdin Konsta Karhuniemi oli karsinnan viidenneksi nopein 4.39,7 minuutissa. Karhuniemi hiihti välieränsä toiseksi ja finaalissa viidenneksi. Sarjan voitti Kalle Kulju Hämeenlinnan Hiihtoseurasta, joka finaalissa suksikrossasi radan 4.08,4 minuutissa.

Helmi Koskela ja Miina Palonen 16-vuotiaiden B-finaalissa. (Kuva: Tuomas Koskela)

Ryhdin Helmi Koskela ja Miina Palonen sijoittuivat 16-vuotiaiden 1,4 kilometrin kisassa kahdeksanneksi ja 10:nneksi. Koskelan nopein kierrosaika 5.08,3 tuli karsintahiihdossa; Palonen hiihti B-finaalissa päivän parhaansa 5.23,5. Koskela oli välieränsä neljäs ja B-finaalin toinen – Palonen hiihti välierässä viidenneksi ja B-finaalissa neljänneksi. Sarjan voitti Hanni Koski Kangasalan Kisasta, joka karsinnassa hiihti reitin 4.21,5 minuutissa.

Lauantaina Ryhdin Eino Kärkimaa hiihti Parkanossa 15-vuotiaiden 8 kilometrin vapaan hiihtotyylin kisassa viidenneksi ajassa 25.06,4. Kovinta vauhtia piti Tomas Heinonen Rasti-Lukosta tuloksella 21.09,6.

Ylöjärven Urheilijoiden Lasse Lehtisyrjä kävi Jalasjärvellä voittamassa 35-vuotiaiden 10 kilometrin kisan. Matka Jalas-hiihdoissa kesti vapaalla hiihtotyylillä 27.58,8 minuuttia.

Ensi viikonloppuna kisataan Vuokatin hiihdot, jotka ovat myös nuorten EYOF- ja MM-katsastuskisat.

Helmi Koskela radan kumpareosuudella. Vapaan hiihdon lisäksi radalla oli myös tasatyöntökaistat, kepin kierto, portin alitus, pujottelua ja mutkia. (Kuva: Tuomas Koskela)
Miina Palonen 16-vuotiaiden kisassa. Valtteri-myräkän ja kisapäivän tuiskun takia lunta oli radalla runsaasti. (Kuva: Tuomas Koskela)