Aluevaalien tulos oli ylöjärveläisittäin erinomainen. Ennen vaaleja Ylen mallinnus tarjosi Ylöjärvelle neljää valtuustopaikkaa. Paikkoja saatiin lopulta viisi.
Pirkanmaankin aluevaltuutetuilla on laissa säädetty velvollisuus edustaa koko Pirkanmaata. Silti on erittäin tärkeää, että aluevaltuustossa on vahva ylöjärveläisedustus.
Vaikka viisi ylöjärveläistä valtuutettua kuulostaa pieneltä määrältä 79 valtuutetun joukossa, on luku silti merkittävä. Kun Tampere jätetään pois laskuista, Ylöjärven kanssa vastaavaan valtuutettujen määrään Pirkanmaan kunnista ylsivät vain Sastamala ja Valkeakoski.
Tampere on tietysti omassa suuruusluokassaan 39 valtuutetulla, mutta onneksi 13 muutakin Pirkanmaan kuntaa sai edustuksen aluevaltuustoon. Tampereen johdolla siis mennään, mutta kun muualta Pirkanmaalta on 40 valtuutettua, eivät tamperelaiset voi jyrätä päätöksenteossa edes teoriassa. Toki näin ei muutenkaan tapahtuisi, sillä suurempi merkitys on varmasti puoluepolitiikalla ja erilaisilla näkemyksillä. Puolueiden linjat vaihtelevat varmasti jatkossakin myös sote-asioissa.
On selvää, että nopeita tuloksia tai muutoksia ei ole luvassa. Aluevaltuutetut ovat uuden edessä ja koulutus sekä tapojen opettelu vie aikaa. Kestää todennäköisesti kauan ennen kuin mahdollisesti merkittäviä muutoksia alkaa näkyä kuntien sote-palveluissa.
Nyt täytyy vain toivoa, että Pirkanmaalla valituksi tulleet löytävät pian yhteisen sävelen ja tehtävät päätökset ovat linjassa kansan tahdon kanssa. Eikä siitäkään varmasti ole haittaa, jos ylöjärveläiset vetävät edes vähän yhtä köyttä.