Elsa Torvinen voittoon Puijolla – Tino Stenman sprinttasi Imatralla pronssille

Vuoden 2022 ensimmäisenä päivänä menestystä tuli ryhtiläisittäin sekä perinteisellä hiihtotavalla että vapaan sprintissä.

Ryhdin Elsa Torvinen hiihti Puijon kansallisissa 20-vuotiaiden sarjan voittoon viiden kilometrin perinteisen hiihtotyylin kilpailussa. Nuorten SM-esikisojen voitto irtosi ajassa 15.33,2. Torvinen päihitti toiseksi tulleen Maija Tiaisen Savonlinnan Hiihtoseurasta 1,5 sekunnilla.

Elsa Torvinen oli voittovauhdissa Puijolla. (Kuva: Lorucreative, Roni Lukkarinen)

– Kisan aikana oli melko kylmä sää. Raskaalla latuprofiililla käyty kisa kävi oikein hyvänä harjoituksena. Samalla maaliskuun nuorten SM-kisojen ladut tulivat tutuksi, kommentoi Elsa Torvinen, joka edellisen kerran kisasi Puijolla Hopeasommissa yli viisi vuotta sitten.

Imatran kylpylähiihtojen sprinttikarsinta eteni Ryhdin Tino Stenmanin komennossa, joka oli miesten yleisen sarjan nopein. Vapaan hiihtotavan 1,4 kilometrin sprinttirata taittui aikaan 2.54,1. Erävaiheessa Stenman oli välierän toiseksi nopein. Sprinttifinaalissa kamppailu kärkisijoista oli tiukka. Stenman ylitti maaliviivan kolmantena, ajassa 2.52,85. Sprintin voitti Eero Iso-Tryykäri Espoon Hiihtoseurasta ajalla 2.52,43.

– Kalusto toimi hyvin, ja kisa toimi hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikonlopun SM-sprintteihin, Tino Stenman kommentoi Imatran kisaa. (Kuva Roni Lukkarinen)

– Kisa onnistui ihan hyvin käytännössä kauden ensimmäiseksi sprintiksi. Finaalissa jalka vähän taipui lopussa jäädessäni kolmanneksi. Kalusto toimi hyvin, ja kisa toimi hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikonlopun SM-sprinttiin. Viime keväänä alkanut armeija on tuonut paljon haasteita harjoitteluun, ja sairasteluja on ollut todella paljon. Hakemista on ollut tämä kausi, summasi Stenman.

Imatran FIS-kisat olivat 18-vuotiaille myös Nuorten PM-hiihtojen katsastuskilpailut, joten kovatasoisia osallistujia ympäri Suomen oli paikalla runsaasti. Ryhdin Emmi Henriksson oli 18-vuotiaiden 1,4 kilometrin sprinttikarsinnan 18:s ajalla 3.51,3. Aika-ajojen kovinta vauhtia piti Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä tuloksella 3.31,4. Henriksson hiihti alkuerässä kolmanneksi ja oli välierässä kuudes, eli lopullinen sijoitus oli 12:s. Kisan voitti Inka Hämäläinen Kontiolahden Urheilijoista kovalla tuloksella 3.21,33.

Sunnuntaina Imatralla 18-vuotiaat hiihtivät 5 kilometrin perinteisen paremmuudesta. Ryhdin Emmi Henriksson oli kisan 25:s ajalla 16.25,6. Kisan selkeään voittoon hiihti Nora Kytäjä Skiteam 105:stä ajassa 14.45,9.

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjiä on kuluneen viikon aikana kisannut myös Keuruulla, Kauhajoella, Äänekoskella sekä seuransisäisesti Ylläksellä.

Uuden vuoden aatonaattona kisattiin Keurusselällä perinteisen hiihtotyylin neljä kilometriä. Ryhdin Matleena Palonen oli 20-vuotiaiden seitsemäs ajalla 10.11,4 ja Miina Palonen 16-vuotiaiden kahdeksas ajalla 10.41,6. Keuruulla hiihdetyn iltakilpailun sarjavoittoon hiihti 20-vuotiaissa Siiri Rasimus Ski Jyväskylästä 8.29,8 sekä 16-vuotiaissa Ilona Mäkelä Tampereen Pyrinnöstä ajassa 8.36,4.

Elsa Torvinen matkalla voittoon Puijolla. (Kuva: Mika Torvinen)

Ylöjärveläistaustainen Aino Pihlava Kankaantaan Kisasta hiihti Keuruulla naisten yleisen sarjan seitsemänneksi ajassa 8.47,3. Sarjan voitti Anni Kainulainen Vantaan Hiihtoseurasta tuloksella 7.45,8.

Vuoden ensimmäisenä sunnuntaina Ryhdin Eino Kärkimaa kisasi Huiman hiihdoissa ja sijoittui Äänekoskella hiihdetyn 16-vuotiaiden vapaan hiihtotyylin 1,4 kilometrin sprintissä kuudenneksi. Karsintahiihto taittui aikaan 3.57,66. Sarjan voittaja Kalle Tossavainen Äänekosken Huimasta hiihti aika-ajoissa tuloksen 3.18,26.

Sotkan hiihdoissa Kauhajoella puolestaan kisasi Elias Palomäki 16-vuotiaiden 5,4 kilometrin vapaan hiihtotyylin kilpailussa. Palomäki oli sarjan 11:s tuloksella 16.07,9. Sarjan kovinta vauhtia piti Justus Vihinen Espoon Hiihtoseurasta tuloksella 13.57,2.

Hiihtokausi on edennyt siihen vaiheeseen, että ensi viikonloppuna on mahdollisuus seurata Ylöjärven Ryhdin hiihtäjien otteita aikuisten SM-kilpailuissa Imatralla.