Tossavainen ja Torvinen sivakoivat komeisiin voittoihin Saukkovaaran FIS-kisoissa

Viikonloppuna Härköisten hiihdoissa Ristijärvellä kolme ryhtiläistä oli kovassa vireessä. Korkeakankaalla puolestaan kisasi 15 Ryhdin hiihtäjää, joista kolme sijoittui kärkikolmikkoon.
Eevi-Inkeri Tossavainen oli Härkösten hiihtojen vapaan kisan voittaja. (Kuva: Elsa Torvinen)

Saukkovaaralla hiihdettiin lauantaina 2,5 kilometrin radalla vapaalla hiihtotyylillä. Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen voitti 20-vuotiaiden viiden kilometrin kilpailun päihittämällä toiseksi hiihtäneen Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehdon 3,4 sekunnilla. Tossavaisen voittoaika oli 14.15,7. Ryhdin Elsa Torvinen hiihti sijalle 9 ajalla 14.51,8.

Ryhdin Emmi Henriksson hiihti neljänneksi 18-vuotiaiden viiden kilometrin kisassa ajassa 14.57,5. Sarjan voitti Kontiolahden Urheilijoiden Inka Hämäläinen kovalla tuloksella 14.09,8.

– Lauantaina oli todella hyvä kisa. Suksi toimi ja kroppa oli hyvin hereillä alusta asti, kommentoi Henriksson.

Elsa Torvinen oli Härkösten hiihtojen perinteisen tyylin kisan voittaja. (Kuva: Eevi-Inkeri Tossavainen)

Ylöjärven Ryhti näytti vahvuutensa 20-vuotiaissa sunnuntain perinteisen hiihtotyylin kilpailussa ottamalla kaksoisvoiton. Tällä kertaa voittohiihdosta vastasi Elsa Torvinen, joka hiihti selvään voittoon ajassa 15.19,2. Eevi-Inkeri Tossavaisen kakkossija irtosi tuloksella 15.51,0. Kolmanneksi hiihtänyt Fanny Kukonlehto jäi voittajasta 36 sekuntia.

– Perinteinen kisa oli alusta loppuun hyvää hiihtoa. Kunto vaikuttaa olevan kohdillaan, eli voi hyvillä mielin lähteä joululomalle, Torvinen kertoi sunnuntaina.

Tossavainen kommentoi Ristijärven hiihtojaan:

– Molempina päivinä oli tasavarmaa ja melko hyvää suorittamista pidemmän treenitauon päätteeksi. Viikonlopun kisat antoivat hyvää tietoa tämän hetken hiihtovauhdista ja onnistuneesta harjoittelusta, joten nyt voi hyvillä mielin lähteä joulun jälkeen kohti kauden ensimmäisiä SM-kisoja Imatralla ja Keuruulla, kun tietää, että tästäkin pystyy vielä parantamaan.

– Lauantaina oli todella hyvä kisa. Suksi toimi ja kroppa oli hyvin hereillä alusta asti, Emmi Henriksson kertoi vapaan hiihtotyylin kisasta. (Kuva: Jussi Henriksson)

Emmi Henriksson hiihti 18-vuotiaiden perinteisen vitosella sijalle seitsemän ajassa 16.50,5. Eroa sarjan voittaneeseen Silva Kemppiin Espoon Hiihtoseurasta syntyi 38,4 sekuntia.

– Sunnuntaina selkä meni aika pahaan kramppiin noin puolivälissä matkaa, mikä vaikeutti hiihtämistä hiukan. Positiivinen viikonloppu kokonaisuudessaan kuitenkin, totesi hiihtäjä.

Venla Haataja lähtötunnelmissa Antero Kekkosen muistohiihdoissa Korkeakankaalla. (Kuva: Sari Haataja)

Valkeakosken ensilumenhiihdoissa eli Antero Kekkosen muistohiihdoissa kierrettiin lauantaina perinteisellä hiihtotyylillä kahden kilometrin rataa Korkeakankaalla. Ryhdin Venla Haataja kisasi 18-vuotiaiden kolmen kierroksen reitin ajassa 21.22,8 eli sarjansa toiseksi kovinta vauhtia. Eroa sarjavoittaja Pauliina Koivuniemeen Tampereen Pyrinnöstä jäi 27,2 sekuntia. Kisakautensa avannut Ryhdin Ilona Lampila oli viides ajalla 22.33,6.

Saman matkan hiihti myös seitsemän muuta Ryhdin hiihtäjää. Jaakko Leinonen oli 14-vuotiaiden kisan kuudes ajalla 22.38,4 ja Eeli Haverinen hiihti sijalle yhdeksän ajalla 24.47,3. Sarjan voitti Aatos Hämäläinen Pakilan Vedosta tuloksella 20.04,3.

Ryhdin Konsta Karhuniemi oli 16-vuotiaiden sarjan 12. ajalla 21.21,6 ja Elias Palomäki kisan 15. ajalla 23.13,3. Sarjavoiton vei Leevi Passila Hollolan Urheilijoista ajalla 17,49,7.

Helmi Koskela Valkeakosken ensilumenhiihdoissa. (Kuva: Tuomas Koskela)

Ylöjärven Ryhdin Helmi Koskela hiihti 16-vuotiaiden kisassa sijalle 15 ajassa 23.17,1 ja Miina Palonen oli sarjan 16. ajalla 24.42,8. Sarjan voiton vei Anna Stenroos Kankaanpään Urheilijoista kovalla tuloksella 20,29,4.

Ryhdin Matleena Palonen hiihti 20-vuotiaissa viidenneksi ajassa 24.52,8. Tämän sarjan voitti Ronja Haavisto Tampereen Pyrinnöstä tuloksella 21.34,6.

Ryhdin Oskari Hankaniemi sijoittui 12-vuotiaiden kahden kierroksen kilpailussa komeasti kolmanneksi. Matka taittui ajassa 16.28,4. Kisan voitti Kevin Niittyviita Hollolan Urheilijoista 43,8 sekuntia nopeammalla hiihdolla.

Miina Pyhtilän menoa ensimmäisessä hiihtokilpailussaan 8-vuotiaiden sarjassa Valkeakoskella. (Kuva: Timo Pyhtilä)

Myös Ryhdin Vilma Pyhtilä rutisti 12-vuotiaiden tyttöjen kisan kolmanneksi kovimman ajan 17.09,6. Sarjavoitto meni Ski Jyväskylän Hilla Ruokostenpohjalle 37,9 sekuntia nopeammalla hiihdolla.

Kovaa kyytiä kahden kiekan kisassa pitivät myös Ryhdin 14-vuotiaat: Reea Hiitelä oli sarjan neljäs tuloksella 15.41,4 ja Tilta-Maria Liuksiala viides ajalla 16.13,6. Voittohiihto nähtiin Rasti-Lukon Anni Rohilalta ajassa 13.47,1.

Ryhdin Urho Hankaniemi oli 10-vuotiaiden kahden kilometrin eli yhden kierroksen kisassa kuudes ajalla 10.50,2. Sarjavoitto meni Hämeenlinnan Hiihtoseuran Leevi Kaartamalle 9.50,3 minuutin suorituksella.

Nuorin ikäluokka hiihti noin kilometrin matkan eli yhden osakierroksen, jolla Ryhdin Miina Pyhtilä taisteli neljänneksi ajassa 6.29,8. Vantaan Hiihtoseuran Venla Taponen otti tämän sarjan voiton ajalla 5.27,9.

Myös Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki kisasi Korkeakankaalla 35-vuotiaiden 10 kilometrin eli viiden kierroksen kilpailussa ja sijoittui sarjansa toiseksi ajalla 30.43,5. Sarjavoittoon hiihti Niko Nättinen Finlandia-hiihto Teamistä 1.20,5 minuuttia nopeampana.

Emmi Henriksson ja Saukkovaaran sininen hetki. (Kuva: Jussi Henriksson)