Uusi teos tarjoaa lukijoille värikkäitä tarinoita Ylöjärven historiasta – Kirjassa matkustetaan myös kauas ulkomaille

Sukututkija ja paikallishistorioitsija Torbjörn Nikusin kokoama juuri ilmestynyt uusi kirja avaa Ylöjärven historiaa uudella tavalla. Nikusin kirjoittama teos Tarinoita Ylöjärveltä ja vähän muualtakin sisältää viitisenkymmentä avartavaa tekstiä sekä parisataa historiaa huokuvaa kuvaa.

Kirjassa sekoittuvat kauniiksi kokonaisuudeksi perinteet, kansainvälisyys, matkustus ja henkilöiden historia. Monet teksteistä ja kuvista ovat tuttuja vuosien varrelta Ylöjärven Uutisten sivuilta.

Torbjörn Nikusin teos ilmestyi sopivasti joulun alla. Kirjassa riittää tarinoita kerrattavaksi vaikka useaan otteeseen.

Kenties kirjan vaikuttavin osuus on 14-sivun mittainen Hautausmaakierros, jossa esitellään lukuisten merkittävien ylöjärveläishenkilöiden hautoja ja historiaa. Omat tarinansa saavat myös monet ylöjärveläiset tilat ja talot, kuten Krankkula, Eerola, Pölkkylä, Kuusiston kylän kantatalot, Kuljun talot sekä Pengon ja Pengonpohjan kantatalot. Merkittävistä henkilöistä esiin nousevat muiden muassa Efraim Martin, Maila Talvio, Axel Söderman ja Antti Penjami Mäkikylä.

Tohtori Johannes Mäkkylän seikkailuista kertovat tekstit ovat kirjan sykähdyttävintä antia.

Huikaisevia lukuhetkiä saa myös kertomuksista, joissa käydään läpi tohtori Johannes Mäkkylän seikkailuja suuressa lännessä. Tarinat on koottu pitkälti tohtorin itsensä 1900-luvun alussa lähettämien kirjeiden pohjalta. Ja käydäänpä kirjassa myös ulkomailla, kuten Hitlerin kotkanpesessä sekä Pennsylvanian Amishien luona.

Kirjan on kustantanut Ylöjärvi-Seura ja sen ulkoasusta sekä taitosta on vastannut Ylöjärven Uutisten tuottaja Helena Mäkinen.

Tarinoita Ylöjärveltä ja vähän muualtakin -kirja on myynnissä Kauppakeskus Elossa 2.12. klo 15–17 ja 4.12. klo 11–13 sekä K-supermarket Linkissä 3.12. klo 15–17. Kirjan voi ostaa myös Ylöjärven Uutisten toimituksesta. Kirjan hinta on 35 euroa. Maksu käteisellä.

Comments are closed.