Koulukirjasto auki yläkoululaisillekin niin käytävillä mökötettäisiin puhelimen kanssa vähemmän

Miksi Ylöjärven Yhtenäiskoulun kirjasto ei ole auki yläkoululaisille?

Ylöjärven Yhtenäiskoulun kirjastossa on vanhoja kirjoja, joiden tilalle ei ole tuotu uusia kirjoja. Olen ollut tässä koulussa noin kahdeksan vuotta, enkä ole nähnyt muutosta. Kävin viimeksi koulun kirjastossa kuudennella luokalla. Ongelma on myös se, että kirjasto on vain alakoululaisten käytössä. Miksi?

Yläkoulun oppilailla on ollut myös kysymyksiä siitä, miksi ei saisi viettää vapaa-aikaansa koulun kirjastossa tekemällä läksyjä, oleskella siellä tai vaikkapa opiskella. Sen sijaan mököttäisi käytävillä puhelin kädessä.

Uskon vahvasti, että aikuiset haluavat meidät nuoret jotenkin irti puhelimista. Yksi vaihtoehdoista olisi päästää yläkoululaisia esimerkiksi välitunneilla kirjastoon omaa rauhaansa etsiskelemään.
Oma vaihtoehtoni asiaan olisi antaa yläkoulun käyttää kirjastoa vapaasti välitunneilla aikuisen valvoessa.

Ajoitetaan ylä- ja alakoulun kirjastoaikoja. Olisi todella hyvä, jos tilaa isonnettaisiin sekä tuotaisiin uutuuskirjoja silloin tällöin. Pöytien ja tuolien lisäys ei olisi hassumpi idea. Asia voisi onnistua, jos yläkoululaiset lupaavat toimia siellä yhteisten sääntöjen mukaisesti.

Jos tämä toteutuisi, uskoisin, että tulisi liikkuvuutta enemmän ja vähemmän puhelimen katsomista käytävillä, ja asiaan jaksaa panostaa.

Olen huomannut millaista on olla puhelimessa kiinni ja olen myös kuullut ja nähnyt asian ilmiselvästi. Olen paljon kuullut toisten oppilaiden mielipiteitä koulun kirjastosta. He ovat samaa mieltä asiasta. Aina olisi plussaa, jos asia toteutuisi.

Golnaz Alizade
Ylöjärven Yhtenäiskoulu, 8A