Ylöjärvi mukana uudessa Biotähti-pelissä – Jäteneuvontaa sisältävästä pelistä voi voittaa lennon kuumailmapallolla

Tuoreessa Biotähti-pelissä seikkaillaan Pirkanmaan Jätehuollon omistajakunnissa, joten pelissä pääsee vierailemaan myös Ylöjärvellä. Pelissä testataan pelaajan biojätetietoutta.

Biotähti-peli on valmistettu osana Pirkanmaan Jätehuollon biokampanjaa.

– Kampanjan tavoitteena on saada jokainen ymmärtämään, miten merkittävää biojätteiden lajittelu on. Biojätteillä tuotamme BIG-biokaasua sekä arvokkaita ravinteita ympäristömme hyväksi, biokampanjan tuottaja Jenni Ruotsalo kertoo.

Pelin alustana toimii Seppo-pelityökalu, jonka avulla pelillistetään lajitteluneuvontaa.

– Korona-aika toi neuvontaan uusia haasteita. Neuvontatilaisuuksia ei voitu järjestää eikä vierailijaryhmiä ottaa vastaan. Pelillistäminen tuo uusia mahdollisuuksia oppimiseen verkkopelien muodossa, ympäristökouluttaja Päivi Koro sanoo.

Pelilautana alueen kartta

Biotähti-pelin pelilautana toimii piirretty kartta. Jokaiseen kuntaan on lisäksi piirretty kysymyksen sisältöön viittaavaa kuvitusta. Kysymyksissä puolestaan lähestytään kutakin kuntaa esimerkiksi historiaan tai nähtävyyteen nojautuen.

Biotähti-peli on kaikkien pelattavissa mutta arvontaan voivat osallistua ainoastaan omistajakuntiemme vaki- tai loma-asukkaat. Pelin ohjeiden mukaisesti läpi pelanneiden alueen vaki- tai loma-asukkaiden kesken arvotaan kuumailmapallolento kahdelle sekä lahjakortteja. Arvonta suoritetaan ensi vuoden maaliskuun lopussa.

Peliä voit pelata tästä linkistä.