Viivi Paavola toi kaksi SM-mitalia – katso kuvat ITF taekwon-don isoista kisoista

Tesoman palloiluhallissa järjestetyt ITF Taekwon-Don SM-kilpailut sujuivat ylöjärveläisittäin hienosti. Viivi Paavola toi kultaa ja pronssia. Hannu Tarhonen saavutti neljännen sijan.
Naisten 1.danin liikesarjakilpailun SM-mitalistit. Viivi Paavola oikealla. (Kuva: Ari Kairala)

Paavola voitti kultaa mustien vöiden ottelusarjassa ja pronssia 1. danin liikesarjakilpailusta. Tarhonen sijoittui neljänneksi voimamurskauskilpailussa.

18-vuotias Viivi Paavola kilpaili ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoissa. Hänet valittiin viime vuonna edustamaan Suomea juniorisarjassa. Kilpailujen peruunnuttua koronan takia, Paavola hakee nyt paikkaa uudelleen marraskuun EM-kisoihin.

– Paavola esitti hienoa tasoa liikesarjoissa ja osoitti olevansa valmis aikuisten sarjoihin, Taekwon-Do Centerin valmennuspäällikkö Sanna Mäkinen toteaa.

– Kisoissa jännitti normaalia enemmän, kun koronan vuoksi edellisistä kisoista on aikaa. Kisaamista oli kuitenkin kova ikävä. Nämä olivat ensimmäiset kisat aikuisten sarjassa, joten olen suoritukseeni ja menestymiseeni tosi tyytyväinen, Viivi Paavola sanoo.

Hannu Tarhonen oli SM-kilpailujen voimamurskauskilpailun neljäs. (Kuva: Markku Rantanen)

Tavanomaisesti helmikuussa järjestettävät kilpailut siirrettiin syksyyn koronaviruspandemian vuoksi ja typistettiin yhteen päivään. SM-kilpailujen lisäksi kisattiin värivöille suunnatut SyysCup-kilpailut. Kilpailuihin osallistui 130 kilpailijaa ympäri Suomen. Ylöjärveltä oli mukana kisojen suurin joukkue, 28 kilpailijaa ja 4 tuomaria.

Taekwon-Do Centeriä edustavat ylöjärveläiset nappasivat SM-kilpailuista ja SyysCupista yhteensä huikeat 5 kultaa, 10 hopeaa ja 10 pronssia.
Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji sisältää runsaasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä rutkasti kärsivällisyyttä. Harrastajilta edellytetään myös muun muassa kohteliaisuutta ja hyvää käytöstä.

Ylöjärven Veera Lassilalle kultaa pyykkipoikaottelussa. (Kuva: Markku Rantanen)
Ylöjärvelle tuli kultaa ja hopeaa poikien ottelusarjassa. Patrik Olan sai hopeaa (vas.) ja Eero Ahola kultaa (oik.). (Kuva: Markku Rantanen)
Anna Termonen murskasi pronssia naisten alempien värivöiden voimamurskauskilpailussa. (Kuva: Markku Rantanen)
Naisten voimamurskauskilpailun mitalistit. Hopeaa Minna Kilpala, Jyväskylä (vas.), kultaa Sanna Olan Ylöjärvi (kesk.) ja pronssia Anna Termonen Ylöjärvi (oik.).(Kuva: Markku Rantanen)