Suomen motocrossjoukkue kamppaili komeasti Italiassa – Jere Haavisto ajoi Suomen parhaan eräsijoituksen 15 vuoteen

Suomi sijoittui viikonloppuna ajetussa motocrossin joukkueiden MM-kilpailussa Italiassa sijalle 12. Suomalaiset joutuivat hakemaan vauhtia A-finaaliin B-finaalista karsiuduttuaan varsinaisten karsintaerien jälkeen. Suomi oli erän jälkeen lopulta tasapisteissä Puolan kanssa, mutta suomalaisten kolmas kuljettaja, Ylöjärven Jere Haavisto, oli puolalaisten edellä ja se riitti A-finaalipaikkaan.

– Otin B-finaalissa todella huonon lähdön ja olin sen jälkeen viimeisenä. Ehdin nousta jo yhdeksänneksi, kunnes kaaduin hyppyrissä ja tipuin uudelleen aivan viimeiseksi, mutta onnistuin onneksi nousemaan uudelleen sijalle 14, mikä siivitti osaltaan meidät A-finaaliin, tosin Miro (Sihvonen) ja Emil (Weckman) tekivät tästä ison osan, aamun harjoituksissa 2,1 sekunnin pohja-ajan ajanut Haavisto kertoi.

Jere Haaviston vauhti oli kohdallaan erityisesti viimeisessä erässä. (Kuva: Niklas Hampinen)

Ensimmäisessä erässä kohtasivat MXGP- ja MX2-luokka, missä Suomelta oli mukana Miro Sihvonen sekä Emil Weckman. Pojat ajoivat eräsijat 20. (Sihvonen) ja 32. (Weckman). Toisessa erässä oli mukana MX2 ja MX Open, mikä tarkoitti Suomen osalta kaksikkoa Weckman, Haavisto. Lähdössä kaatunut Weckman ajoi loistavan suorituksen ollen maalissa sijalla 21., mutta erän aikana kaatuillut ja lasinsa vaihtamaan tullut Haavisto oli maalissa sijalla 31.

Päivän päättävässä erässä vauhdissa oli MXGP- ja MX Open-luokka eli Suomelta Sihvonen ja Haavisto. Jere Haavisto oli lähdön jälkeen sijalla 12. taistellen koko erän sijan 12. tuntumassa. Haavisto joutui heittämään reilun 20 minuutin ajon jälkeen ajolasinsa pois kuraisissa olosuhteissa, mikä vaikeutti ajamista huomattavasti. Kawasaki-kuljettaja ajoi ruutulipulle kuitenkin todella hienosti sijalla 12. ja erässä kolaroinut Sihvonen oli 24. Nämä tulokset siivittivät Suomen lopputuloksissa sijalle 12, mikä on Suomelle paras sijoitus yli 10 vuoteen.

– Olen kyllä viimeisen erän tulokseen todella tyytyväinen. Saavutin erän puolenvälin jälkeen venäläisen Brylyakovin ja siinä lasini menivät täysin tukkoon kuraisessa kelissä, mikä johti siihen, että jouduin heittämään ne pois. Onnistuin silti olemaan maalissa sijalla 12, mikä on todella loistavaa, Haaviston sija 12. MXoN.erässä on suomalaiselle paras eräsijoitus joukkue MM-kilpailussa 15 vuoteen.