Paikalla ollut paloesimies Jarmo Järvinen kertoo, miksi Pikku-Ahveniston laavun tulipalo ei ole voinut lähteä liikkeelle nuotiosta

Ylöjärven retkeilykansaa kohtasi torstaiaamuna suru-uutinen, kun kaupunki tiedotti Soppeenmäessä sijaitsevan suositun Pikku-Ahveniston laavun palaneen kokonaan maantasalle. Pirkanmaan pelastuslaitoksen paloesimiehen mukaan palo on sytytetty hyvin todennäköisesti tahallaan.
Pikku-Ahveniston laavulla näkymä oli lohduton. (Kuva: Ylöjärven kaupunki)

Pirkanmaan pelastuslaitos sai torstaiaamuna hieman ennen kello kahdeksaa tehtävän Pikku-Ahveniston ulkoilureitin laavulle, joka oli täydessä tulessa palomiesten saapuessa paikalle. Mitään ei ollut kuitenkaan enää tehtävissä ja tulipalossa tuhoituivat niin laavu kuin kaksi puuliiteriä ja wc.

– Ei voi tietää, miten kauan rakennukset ovat palaneet, mutta saapuessamme ne olivat käytännössä täysin palaneet. Tunnin verran me sammuttelimme ja kastelimme tyystin paloaluetta. Lisäksi yksi lähellä ollut mänty oli palanut kuuteen seitsemään metriin saakka, Pirkanmaan pelastuslaitoksen paloesimies Jarmo Järvinen kertoo.

Hänen mukaansa palo ei ole voinut lähteä liikkeelle alueen nuotiosta. Järvisen mukaan todennäköistä on, että rakennukset on sytytetty tuleen tahallaan.

– Sitä en osaa sanoa, onko ne sytytetty tuleen yksi tellen. Mutta kaikki rakennukset ovat palaneet samaan aikaan, mitä ei normaalisti tapahtuisi, koska ne sijaitsevat etäällä toisistaan.

Poliisi tiedottaa tulipalon tutkinnasta lisää perjantaina.