Ylöjärveläisen Nakki-Hannun raakamakkaralle erityinen tunnustus

Akateeminen Kiuas-Seura valitsi ylöjärveläisen Nakki-Hannun valmistaman raakamakkaran vuoden parhaaksi raakamakkaraksi.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) valitsi jälleen vuoden parhaat makkarat. Parhaaksi makkaraksi kipusi tammelalaisen Makuliha Oy:n Pirkka Parhat Texmex Grillimakkara.

Raakamakkaroiden ykkönen oli siis ylöjärveläisen Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki. Tuomariston mukaan tässä makkarassa oli mukava yrttisyys, hyvä puruvastus, rasvan tuntua runsaanlaisesti, pippuria ja sitruunainen yrttisekoitus. Lisäksi tuomariston mielestä tämä bratwurst-tyylinen makkara oli mehukas, sen maut olivat tyydyttävät ja sen voimakas maku jää suuhun pitkäksi aikaa.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 988 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2020–31.8.2021) aikana pidetyissä 17 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 125 makkaraa neljästä eri maasta, joista 104 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken. AKS on riippumaton ja toimii kuluttajanäkökulmasta.