Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti tällä viikolla – kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtuu kesä-elokuussa

Valvontaa suoritetaan erityisesti mökkipaikkakunnilla ja pienemmillä teillä taajaman ulkopuolella. Törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat kesäisin.

Sisä-Suomen poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti osana poliisin maanlaajuista tehovalvontaa.

Poliisi suorittaa rattijuopumusten tehovalvontaa koko maassa tällä viikolla eli 2.–8. elokuuta. Valvontaa suoritetaan erityisesti kesämökkipaikkakunnilla ja pienemmillä teillä taajamien ulkopuolella. Kuljettajien ajokuntoa valvotaan myös vesillä.

Reilu kolmannes kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu kesä-elokuussa. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

– Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Alkoholionnettomuudet keskittyvät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, joten viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit ovat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Valvontaan osallistuva Sisä-Suomen poliisilaitos muistuttaa, että rattiin ei ole syytä lähteä, mikä oma ajokunta vähääkään mietityttää.

– Päiviä jatkuneen tasaisen alkoholinkäytön seurauksena olo voi tuntua ajokykyiseltä, vaikka alkoholia elimistössä onkin. Pienikin päihtymys vaikuttaa ajokykyyn, muistuttaa ylikomisario Matti Vuorinen.

Oma asiansa ovat selvästi päihtyneenä ajamaan lähtevät. Heillä matka saattaa päätyä ulos tieltä tai vaarantaa vakavasti muita liikenteessä kulkevia. Tätä pyritään estämään valvonnan kautta.

Päihteiden käytön valvonta liikenteessä on osa poliisin päivittäistä työtä. Teemavalvonnan avulla valvontaa voidaan kohdistaa tiettyyn aikaan ja tietylle alueelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?