Tässä ovat tämän vuoden Kurun Heloposki Henna ja Urhea Matti: Tittelit saivat pidetty tarhantäti ja pitkäaikainen kuljetusyrittäjä

Vuoden 2021 Kurun Heloposki Henna ja Urhea Matti saavat kiitosta aktiivisesta roolistaan kyläläisinä.
VANHA KUVA: Kurun markkinat
Kurun vuoden 2021 Heloposki Henna ja Urhea Matti -arvonimien saajat julkistettiin perinteisesti osana Kuru-viikon ohjelmaa Kurun markkinoilla lauantaina 24.7. (arkistokuva)

Kurun vuoden 2021 Heloposki Henna ja Urhea Matti -arvonimien saajat julkistettiin perinteisesti osana Kuru-viikon ohjelmaa Kurun markkinoilla lauantaina 24.7.

Kuru-neuvosto nimesi vuoden 2021 Heloposki Hennaksi Sinikka Leskisen ja Urheaksi Matiksi Harri Haaviston. Molemmat ovat työssään ja vapaa-ajallaan toimineet tärkeässä roolissa kyläyhteisössä.

Leskinen on pidetty lastenhoitaja

Heloposki Hennaksi valittu Sinikka Leskinen on toiminut Kurussa perhepäivähoitajana ja päiväkotihoitajana jo parikymmentä vuotta. Hän on ollut työssään kovin pidetty, asiallinen ja ystävällinen.

Eläkkeellä hän on toiminut Kurun Lehden vakituisena avustajana. Jos Kurussa jotain tapahtuu, siellä on Sinikka hymyilevänä tekemässä juttua ja kuvaamassa. Hän on aikoinaan myös opiskellut alaa, joten se häneltä sujuu. Sinikka on myös toiminut aktiivisesti useissa kurulaisissa yhdistyksissä.

Haavistolla ei ole johtajantautia

Kurun Urhea Matti Harri Haavisto taas on pitkäaikaisen kurulaisen perheyrityksen nykyinen yrittäjä. Kurun Riuttaskylässä syntyneen Haaviston kuljetusyrittäjän ura alkoi 1980-luvun lopulla vain 20-vuotiaana.

Lamoista huolimatta kuljetus- ja maansiirtotöihin erikoistunut yritys on pysynyt vireässä toiminnassa. Yritys täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Harri on hoitanut työnsä esimerkillisesti ja hänen yrityksensä työllistää tällä hetkellä kolme kuljettajaa.

Haavistolla ei ole ”johtajantautia” ja hän onkin heti aamukuudelta työssä tai tallilla remontissa. Autot liikkuvat maankuljetusajossa Tampereella päivittäin edustaen Kurua liikenteessä. Työn kuva on hyvin monipuolista sisältäen myös pienet ja isommat kaivinkonetyöt.

Vuonna 1998 Harri valittiin Kurun vuoden Yrittäjäksi 31-vuotiaana. Vapaa-aikanaan Harri on ollut mukana kylän lukuisissa talkoissa koneineen apua antamassa. Tulevina talkoina ovat tiedossa kuntoportaiden maansiirtotyöt.

Ylöjärven Uutiset julkaisee Kurun Heloposki Hennan ja Urhean Matin haastattelut myöhemmin.

Fakta: Kurun Urhea Matti ja Heloposki Henna

  • Arvonimet pohjautuvat vuonna 1832 ilmestyneeseen J.L. Runebergin Hirvenhiihtäjät (Elgskyttarne) -runoelmaan.
  • Kurun Urhea Matti ja Heloposki Henna -arvonimet on myönnetty vuodesta 1974 alkaen henkilöille, jotka ovat toiminnallaan tehneet Kurua tunnetuksi ja toimineet aktiivisesti kurulaisten hyväksi.
  • Kuru-neuvosto pyytää vuosittain ehdotuksia perusteluineen Kurun Urheaksi Matiksi ja Heloposki Hennaksi. Perinteisesti arvonimet julkistetaan vuosittain Kuru-viikolla.
  • Kurun Urhean Matin ja Heloposki Hennan velvollisuutena on laskea kukkavihko Kurun Hirvenhiihtäjät-patsaan juurelle Kuru-viikon viimeisenä päivänä. Patsas sijaitsee Kurun kirkon kupeessa.