Ammattilainen kertoo, millaisia kauneustrendejä suositaan kesällä: luonnolliset lookit, ripsien kestotaivutus, hiuksiin ruusukultaa

Tämän kesän meikeissä ja hiuksissa on sekä luonnollisuutta että räväkkyyttä, vain sateenkaaren värit ovat rajana.
Mira Iso-Mustajärvi kertoo, että hiukset koristellaan tänä kesänä isoilla pinneillä ja sateenkaaren väreillä.

Good Feelings Centerin parturi-kampaaja ja kosmetologi Mira Iso-Mustajärven mukaan tämän kesän trendeinä on kaksi varsin vastakkaista suuntausta: luonnollisuus ja 1990-luvun voimakkaat värit, jotka näkyvät vaatteiden lisäksi myös kasvoilla, kynsissä ja hiuksissa.

– Tämän kesän meikeissä ja hiuksissa on ysärimeininki niillä, jotka oikeasti haluavat näkyä, hän sanoo.

Muutoin teemoina ovat pehmeys ja luonnollisuus. Esimerkiksi irtoripsien sijaan monet haluavat ripsien kestotaivutuksen. Se tuo niiden hoitoon helppoutta ja antaa luonnollisen ulkonäön.

– Omat ripset taivutetaan, ja niihin on myös mahdollista otattaa kestomascara.

– Pigmentoinneissa suositaan jälleen leveiden kulmien sijaan kapeampia, luonnollisen näköisiä kulmia, joita sitten halutessa levennetään joko laminoimalla tai ehostetaan leveämmäksi.

Luonnollisuus ja helppous ovat nosteessa myös meikkaamisessa.

– Nyt korostetaan silmiä. Kun muu osa kasvoista on maskin takana piilossa, tehdään vähän normaalia tummempi silmämeikki.

Toisaalta, ysäribuumi tuo mukanaan voimakkaat rajaukset sekä glitterit. Viime kesänä glitterit siveltiin yläluomille, mutta tänä kesänä melko näyttävästi alaluomelle. Kynsissä puolestaan näkyvät perinteiset hempeät pastellit sekä ysärin voimakkaat värit.

Kesän 2021 väripaletti on räväkkä. Kirkkaat ja voimakkaat värit näkyvät niin kasvoilla kuin kynsissä.

Hiuksiin punaista ja ruusukultaa

Hiuksissa puolestaan loistavat punaisen eri sävyt sekä ruusukulta. Toki moni haluaa kesään ne perinteiset vaaleat raidat tai tummia suklaan sävyjä.

– Sitten ovat ne ysäritukat ja sateenkaarivärit: on tosi voimakasta ja kirkasta sinistä, punaista, vihreää ja keltaista. Kaikkia näitä jopa samassa päässä.

Iso-Mustajärven mukaan kampauksissa näkyvät löysät nutturat ja rento huolittelemattomuus. Morsiuskampauksissa on vallalla luonnollisuus ja näyttävyyttä niihin tuovat isot pinnit ja kukkakoristeet.

Hiusten pituuksissa ei tänä kesänä ole naisilla yhtä ylitse muiden, vaan kaikkea löytyy todella lyhyistä pitkiin. Trendikkäitä ovat erityisesti olkapituiset polkkatukat sekä leikkaus, joka on takaa lyhyt ja päällä on paljon massaa. Sekä naisilla että miehillä nähdään 1990-luvun tukkamuotia, joka on lyhyt päältä ja takaa pitkä. Miehillä muutaman vuoden pinnalla ollut ananastukka alkaa Iso-Mustajärven tuntuman mukaan väistyä.

– Miehillä haetaan aiempaa siistimpää ja lyhyempää versiota. Pojille on saanut vääntää kiharaa, ja niitä on pitkässä ja lyhyessä tukassa.

Iso-Mustajärvi iloitsee, että nuoret miehet ovat alkaneet käydä kasvohoidoissa.

– He ovat tarkkoja ulkonäöstään ja haluavat näyttää hyvältä esimerkiksi vanhojen tansseissa.

Hän kannustaa myös varttuneempia miehiä hoitamaan ihoaan – se ei ole pelkästään naisten ja nuorten miesten yksinoikeus.

– Miehillä on monesti paksumpi iho ja epäpuhtaudet saattavat olla paljon tiukemmassa ja niitä ei edes saa pois omin konstein.

Kasvomaskeista iho-ongelmia

Tänä vuonna monet ovat saaneet iho-ongelmia kasvomaskien käytöstä.

– Monella on iho mennyt huonoon kuntoon. Iho rasvoittuu ja siihen tulee epäpuhtauksia. Jos kotikonstit eivät auta hoitoon, kannattaa hakeutua ihonhoidon ammattilaisen puoleen, joka osaa valita oikeat tuotteet kunkin ihotyypin mukaan.

Iso-Mustajärvi kertoo, että koronan mukanaan tuoma poikkeusaika oli kauneushoitolassa hiljainen. Nyt asiakkaat ovat vähitellen palanneet kauneushoitojen pariin.

– Hyvä, kun viime keväänä näki katukuvassakaan ihmisiä. Nyt huomaa, että kampaamo- ja kosmetologipalvelut ovat lähteneet kulkemaan, hän sanoo.