Selkeä linja puri äänestäjiin, mutta edessä voi olla tiukkoja tilanteita

Ville MäkinenEnsin onnittelut kaikille kaupunginvaltuustoon valituille sekä kiitos myös kaikille ehdokkaina olleille. Demokratia on taas toiminut.
Aluksi pitää nostaa omaa häntää, sillä analyysimme kertoo, miten hienosti paikallislehdessä kampanjoineet kuntavaaleissa menestyivät.

Joka tapauksessa kuntavaalit aiheutti melkoisen hämmennyksen ympäri Ylöjärveä. Moni osasi odottaa perussuomalaisten menestystä, mutta aivan nähdyn kaltaista vyöryä ei monikaan osannut aavistaa.

Täytyy nostaa puolueen toiminnalle Ylöjärvellä hattua. Kunnallisjärjestössä on tehty hyvää työtä. Vielä isomman ansion voi antaa perussuomalaisten nykyisille valtuutetuille. Valtuustoryhmä on tehnyt johdonmukaista politiikkaa, joka näkyy ulospäin varsin selkeänä linjana. Moni paikallisvaikuttaja tai äänestäjäkään ei juuri jaa perussuomalaisten ajatuksia, mutta kunnioituksen tekemästään paikallispolitiikasta perussuomalaiset ovat Ylöjärvellä ansainneet. Pelkkä ratikan vastustaminen ei selitä nyt nähtyä tulosta.

Ylöjärvellä perussuomalaisten menestys ei rokottanut muita isoja, sillä vanhat valtapuolueet kokoomus ja demarit säilyttivät asemansa suurina. Perussuomalaisten lento vavisutti puutarhakaupungissa erityisesti vihreitä mutta myös keskustaa ja vasemmistoliittoa.

Kuntavaalien tulos antaa todella jännittävät lähtökohdat tulevalle valtuustokaudelle. Ylöjärvellä edelleen vahvat kokoomus ja demarit ovat tehneet useissa asioissa keskenään vahvaa yhteistyötä, ja jos tämä jatkuu, on perussuomalaisilla edessään monta tiukkaa tilannetta. Toisaalta

Ylöjärvellä valtuustossa henkilökemia on toiminut aina kohtalaisen hyvin, joten ihan niin korkeita aitoja perussuomalaisten ja muiden

puolueiden välillä ei ole kuin ehkä valtakunnallisesti.
Ensimmäinen koetinkivi on edessä pian, kun aletaan jakaa kaupunginhallituksen ja lautakuntien johtopaikkoja.