Leikkikenttäsaarna jatkuu: Siilosta ei näe kokonaisuutta

Ennen puhuimme kaupungin toimialasektoreista, jotka puolustivat reviirejään tiukasti. Nyt puhumme siiloista. Sektori on tasossa. Sen rajan yli näkyy muiden puuhat. Siilossa voidaan elää omassa rauhassa.

AVI:n viranomaiset ovat vaatineet ratkaisua perusturvan sisäilmaongelmiin. Tilakeskus onnistui vuokraamaan siirtokelpoisen toimiston. Perusturva tarkasteli tilannetta omassa siilossaan. Terveyskeskuksen takaa löytyi väistötilalle sopiva paikka, joka kuitenkin on ison alueen ainoa lasten peli- ja leikkikenttä. Ratkaisu oli yksinkertainen: sysätään leikkivät lapset syrjään ja otetaan tila haltuun.

Kohta rakennustarkastaja jo tiedusteli rajanaapureilta, onko huomautettavaa, jos kaavalliselle puistoalueelle rakennetaan määräaikainen siirtokelpoinen väistötila. Lausuntopyynnössä ei ollut mainintaa siitä, että rakennus sijoitettaisiin Seijantien peli- ja leikkikentälle. Rajanaapureiden kielteinen suhtautuminen kuitattiin lupapäätöksessä lyhyesti: ”Huomautuksissa esitetyt asiat eivät ole sellaisia, että tilapäisen rakennuksen voidaan katsoa tuottavan naapurille kohtuutonta haittaa.”

Pelikenttä ja talvinen mainio pulkkamäki menetettäisiin. Leikkialue jäisi jyrkän rinteen ja rakennuksen puristukseen: hiekkalaatikko olisi taukotilan ikkunan alla ja keinut oven edessä. Luvassa ehdotetut korvaavat kentät ovat yli kilometrin päässä. Toimistoon ajettaisiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Tämän liikenteen vaikutusta muiden kulkijoiden turvallisuuteen ei ole arvioitu.
Todellisuudessa haitat lähialueen lapsille ja koko väelle olisivat erittäin kohtuuttomia.

Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus. Se ehtinee ympäristölautakunnan viimeiseen kokoukseen juuri ennen juhannusta. Vasta silloin asia tulee ensimmäistä kertaa poliittisten päättäjien ratkaistavaksi.

Saarna jatkuu, koska vielä on toivoa.

Jussi Kytömäki
leikkikenttärovasti, kuntavaaliehdokas (vihr.)