Puheenjohtajatentti: ”Hyvinvointityöhön ja ennaltaehkäisyyn pitäisi panostaa, sillä meillä on lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa koronavelkaa maksettavana” sanoo vihreiden Niina Immonen

Kysyimme puolueiden Ylöjärven kunnallisjärjestöjen puheenjohtajilta vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin muun muassa ratikasta, väestönkasvusta, soteuudistuksesta ja kunnallisvaaleissa äänestämisestä. Vastaajana vihreiden Ylöjärven paikallisosaston puheenjohtaja Niina Immonen. Kaikki puheenjohtajatentit pääset lukemaan täältä.
– Erityisesti hyvinvointityöhön ja ennaltaehkäisevään työhön pitäisi ehdottomasti panostaa, sillä meillä on paljon lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa koronavelkaa maksettavana, sanoo vihreiden Ylöjärven paikallisosaston puheenjohtaja Niina Immonen. (Kuva: Niina Immonen)

Miksi kuntavaaleissa pitäisi äänestää edustamaasi puoluetta?

– Me olemme aidosti ja rohkeasti semmoinen ryhmä, joka on valmis ilmastotekoihin riippumattomasti. Olemme tulevaisuuden puolue, joka haluaa kehittää Ylöjärveä reilusti ja aktiivisella otteella.

– Olemme yhteistyöhaluisia ja huolehdimme Ylöjärven asukkaiden ja yrityksien eduista. Painotamme erityisesti ennaltaehkäisyä ja mielenterveyspalveluiden tärkeyttä. Meille on tärkeää myös liikunta- ja kulttuuripalvelut.

– Vaaleissa meillä on paljon hyviä ehdokkaita, joiden joukosta toivottavasti löytyy henkilöitä, joilla on sama arvomaailma äänestäjien kanssa.

 

Mitkä kolme teemaa ovat puolueesi Ylöjärven yhdistykselle tärkeimmät näissä vaaleissa?

– Ympäristö, yhdenvertaisuus sekä asukkaiden ja paikallisten yritysten hyvinvointi.

 

Seuraava valtuusto tekee isoja ratkaisuja siitä, rakennetaanko Ylöjärvelle ratikka vai ei. Mitä mieltä olet ratikasta

– Tietenkin hiilineutraalius on tärkeä asia. Mielestäni ratikkaa pitäisi ajatella kuitenkin suurempana asiana kuin pelkkänä liikkumisvälineenä. Esimerkiksi Tampereella ratikka ei ole ehtinyt vielä aloittaa liikennöintiään, kun reitin varrelle on jo noussut uusia asuntoja ja yrityksiä. Ratikka on luultavasti nostanut kiskojen ympärillä olevan maan arvoa.

– Ylöjärven pitää pysyä suunnittelussa mukana, sillä kevättalvella tehty päätös ratikan reiteistä poiki sen, että S-ryhmä päätti laajentaa S-marketin Prismaksi. Ratikka siis lisää yritysten kiinnostusta.

– Ajattelen myös, että ratikka on kehityshanke, joka maksaa itsensä takaisin ajan myötä. Sen mukana saamme helpommat liikkumisyhteydet, hyvinvointia ja viihtyvyyttä.

 

Ylöjärven asukasmäärä on kasvanut viime vuosina hitaammin kuin esimerkiksi Nokian, Kangasalan ja Lempäälän asukasmäärä. Mitä asialle pitäisi tehdä vai riiittääkö nykyinen maltillinen kasvu?

– Kasvua pitäisi vauhdittaa ja etenkin keskustaa täytyisi tiivistää. Nykyiset kaavoitusprojektit ja keskustan kehityssuunnitelma pitää saada vietyä loppuun.

– Kasvussa pitää tietenkin ottaa huomioon kysyntä ja tarjonta. Jos Ylöjärvi sitoo ratikkaratkaisuun kaavoitusasiat, tuo se tänne lisää väkeä. Muuttovoitto myös tasapainottaa meidän ikärakennettamme.

– Nuoret pitäisi saada juurrutettua Ylöjärvelle. Esimerkiksi Valoon suunnitellaan erilaisia uusia opetusratkaisuja, jotka voisivat tuoda lisää nuoria tänne.

Jos soteuudistus hyväksytään, siirtyvät sote-palvelut kunnilta hyvinvointialueille. Väheneekö kaupunginvaltuuston vaikutusvalta, kun taloudellisesti suurimmat ratkaisut siirtyvät siltä pois?

– Minun mielestäni se ei mitenkään vähennä. Kunnille jää kuitenkin edelleen paljon muitakin tärkeitä tehtäviä ja päätöksentekoa, etunenässä vihreille tärkeät sivistys ja ympäristö.

– Erityisesti hyvinvointityöhön ja ennaltaehkäisevään työhön pitäisi ehdottomasti panostaa, sillä meillä on paljon lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa koronavelkaa maksettavana. Meillä on myös perheitä, jotka ovat tästä ajasta kärsineet. Nämä ovet lähitulevaisuuden asioita, joita pitää hoitaa, jottei syntyisi 90-luvun lamalasten kakkosversiota.

Anna äänestäjälle pari vinkkiä siitä, miten äänestyspäätös kannattaa tehdä?

– Vaalikoneita kannattaa tehdä. Ne ovat apuna, jos ei tiedä yhtään, mitä puoluetta haluaa äänestää.

– Ehdokkaisiin voi tutustua ja ottaa yhteyttä esimerkiksi somen kautta, kun koronan vuoksi ehdokkaat eivät ole päässeet tapaamaan äänestäjiään.

– Kannustan myös nuoria äänestämään, sillä on tärkeää, että myös heidän äänensä saadaan kuuluviin ja että heitä edustaisivat sellaiset henkilöt, jotka tuovat sen ikäryhmän asiat esiin.

 

Minkälaiseen tulokseen olet puolueesi kannalta tyytyväinen Ylöjärvellä?

– Viime kerralla tuplasimme valtuustopaikat. On aika kunnianhimoinen tavoite, että nyt kävisi samoin. Kaikki lisäys on tietysti hyvästä, mutta haluamme pysyä vähintään nykyisessä määrässä.