Käsien puutumisesta kärsinyt Haavisto avauskisan jälkeen SM-sarjassa toisena

Motocrossin SM-sarja alkoi Karkkilan saviradalla hienossa säässä. Lakialalainen Jere Haavisto kaasutteli itsensä vahvaan asemaan SM-sarjan jatkoa ajatellen.
Jere Haavisto aloitti SM-sarjan räväkästi pienistä ongelmista huolimatta. (Kuva: Silve Racing)

Ylöjärveläinen Silve Racing -tiimiä edustava Jere Haavisto aloitti päivän ajamalla aamun aika-ajossa kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Nykyisellä formaatilla SM-päivä sisältää kaksi luokkakohtaista erää ja sen lisäksi yhden superfinaalierän, mihin pääsee sekä MX1-, että MX2-luokasta päivän 20 nopeinta yhteistuloksien perusteella.

MX1-luokan ensimmäisessä erässä Haavisto kärsi pahasta käsien puutumisesta ja oli maalissa kuudes. Toisessa erässä Haavisto sai kroppansa toimimaan paremmin ja oli maalissa kolmas.
Päivän päättävässä superfinaalissa Haavisto paransi menoaan entisestään ja ajoi hienosti toiseksi, mikä takasi samalla hänelle SM-avauksesta toiseksi korkeimmat SM-pisteet Miro Sihvosen jälkeen.

– Päivän edetessä meno vain parani. Aamun aika-ajossa en saanut sellaista kierrosta, mitä olisin halunnut ja tänä vuonna monessa kisassa ensimmäisessä erässä käsien puutuminen on todella paljon haitannut menoa. Nyt sain kroppaa paremmin toimimaan päivän edetessä ja lopputulos on lopulta ihan hyvä. Vielä on töitä tehtävänä, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa SM-osakilpailua, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Motocrossin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Siilinjärvellä, mutta Haaviston kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Kuopiossa TOP250-luokan kilpailussa.