Ryhdin juoksusarja starttasi – hiihtoharrastuksen voi aloittaa toukokuussakin

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät avasivat kesän perinteisen juoksusarjan Cooperin testillä tai 3 000 metrin juoksulla viime lauantaina Räikän urheilukentällä.

Omaa kehittymistä pystyy seuraamaan kesän mittaan, koska kaikki reitit kellotetaan kahdesti. (Kuva: Sari Haataja)

Juoksusarjassa kipaistaan myös kolme maastojuoksureittiä Maunussuolla, Topintuvan maastoissa sekä harjulla. Kaasulaitoksen lenkki on 2,5 kilometrin pituinen, Villen lenkki on neljän kilometrin mittainen ja Eeron lenkki on kova 2,5 kilometrin rutistus.

Juoksut alkavat ratoihin tutustumisella ja yhteisellä lämmittelyllä. Matkat ovat olleet samat jo vuosia, ja tänä kesänä kaikki neljä reittiä juostaan kahdesti. Juoksusarjan avulla voi seurata, millaista kehitystä harjoittelun myötä kesän aikana tapahtuu. Neljän kuukauden päästä Räikällä näkee, miten kestävyysurheilun vaatima pitkäjänteinen harjoittelu on purrut.

Juoksusarjaan voivat osallistua kaikki Ylöjärven Ryhdin vanhat ja uudet hiihtäjät. Hiihtoharrastuksen voi siis aloittaa toukokuussakin. Tänä kesänä ryhtiläisille on tarjolla myös yhteisiä sauvarinneharjoituksia Mustavuoressa sekä rullahiihtokellotuksia. Teivon kolmen kilometrin rullakellotukset sopivat nuorille hiihtäjille, joilla on jonkin verran kokemusta rullahiihdosta. Lisäksi suunnitteilla on järjestää kokeneille rullahiihtäjille Viljakkalan pyöräteillä yhdeksän kilometrin vakioitu rullahiihtokellotus, joka on avoin tapahtuma myös seuran ulkopuolisille.

Kestävyysurheilu on kivaa, kun pohjatyöt on tehty kunnolla. (Kuva: Sari Haataja)
Ryhdin kesäjuoksusarjassa alle 16-vuotiailla ohjelmassa oli Cooperin testi. (Kuva Sari Haataja)
Ryhdin kesän juoksusarjaan ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudetkin hiihtäjät. (Kuva: Tuomas Koskela)