Lempäälä, Nokia, Kangasala ja Pirkkala ovat luoneet edellytykset asukkaiden saamiseksi – Olkoon myös Ylöjärvi tässä mukana

Ikäihmisten hoidoissa on kehittämistä, että he saisivat elämällensä arvokkaan hoidon.

Sen he ovat ansainneet. Kotihoidon ihmiset, jotka käyvät hoitamassa vanhuksia, niin ovat lujilla. Aikaa ei ole heillä juuri ollenkaan tekemään vaaditut työt, puhumattakaan vaihtamaan muutaman sanan vanhukselle. On ostettu myös palveluja muualta, mutta voisiko tätä omaa palvelumuotoa kehittää?

Nuoret ovat myös ensiarvoisen tärkeitä, että heille voisi tarjota tarpeeksi mieleistä tekemistä. Muutamia nuorisotiloja tai kohtaamispaikkoja löytyy, mutta löytyykö tarpeeksi, sillä muuttovirta perheittäin tuo myös nuorten tarpeellisuuden vapaa-aikana?

Koulu on yksi, missä kuraattoreiden tarve täytyy myös huomioida ja lasten psykiatria on taasen oma ongelmansa ja tarpeena, sillä lasten ja nuorten henkinen pahoinvointi on yleistynyt.

Päivähoitopaikkojen riittävyys on tällä hetkellä vaiheessa, että tietyissä kaupunginosissa ei ole päivähoitopaikkoja tarpeeksi, vaan vanhemmat joutuvat kuljettamaan päivähoitoon välillä esim. Siivikkala – keskusta hoitoon. Ei sovi unohtaa myöskään varhaiskasvatuksen ikäryhmiä!

Liikenne on viime aikoina ollut paljon esillä. Enimmäkseen raitiotieliikenteen yltäminen Tampereelta Ylöjärvelle, sillä sitä on tarjottu Ylöjärvelle. Tämä on asia, mitä pitää tarkkaan harkita! Vaikka tämä on jo kaupungin suunnitelmissa, mutta aikaa täytyy käyttää hyvään perusteluun, mikäli tähän päätökseen tullaan. Olisiko tätä hyvä kysyä myös asukkailta?

Yli 33000 tuhannen asukkaan kaupungissa herää kysymys, että montako prosenttia asukasmäärästä tämä tulisi palvelemaan.

Velkamääräkin on varmaan iso minkä kaupunki joutuu ottamaan sisältäen jatkossa muut käyttökulut. Kannattaako sittenkin kehittää linja-auto liikennettä ja saada toimivat yhteydet asutusalueisiin, jotka ovat kaukana keskuksesta?

Nyt täytyy turvata omaan autoon ja tätähän tulisi vähentää tänä päivänä. Hyvä on myös miettiä, että kannattaisiko ajatella myös paikallisliikenteen toteuttaminen lähijunalla?

Ylöjärvelle on muuttovirtaa, joten tontteja on hyvä saada sopivan matkan päähän palveluita. Tänä päivänä on myös halukkuutta asua haja-asutusalueilla, mutta tässä on ostajan huomioitava, että palvelut ovat kaukana.

Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa omistusasuntoihin ja tutkimuksen mukaan omistusasuntojen hankinta on vähentynyt. Tarjolla tulisi olla edelleen vuokra-asuntoja! Olisiko myös tarvetta vuokra-asunnoista senioreille?

Sananvapaus, joka on määritelty Suomen perustuslaissa. Tämä ei tunnu olevan niin päivänselvää, kun me ajattelemme. On tullut esiin vastakkainasettelua maassamme, joka on johtanut tarkempaan käsittelyyn.

Pitäkäämme siis kiinni sananvapaudesta kaupungissamme. Jokaisella meistä on siihen oikeus. Vaikka suuntauksemme ovat erilaisia, niin ei aiheuteta toisillemme mielipahaa, koska se ei edistä dialogia toistemme välillä!

Ylöjärvi on hyvä paikka asua ja toivottavasti saamme lisää asukkaita. Lempäälä, Nokia, Kangasala ja Pirkkala on luonut edellytykset myös asukkaiden saamiseksi, niin olkaamme tässä mukana huomioiden luonto ympäristöineen.

Jarmo Ojanperä
kuntavaaliehdokas (kd.)