Teivossa kolme tuplavoittajaa ja ylivoimaisia juoksuja

Teivon tiistai-illassa Ari Moilanen, Hannu Torvinen ja Iikka Nurmonen ajoivat kaksi voittoa mieheen. Moilasen voitot tulivat tammalähdön sankarittarella For A Reasonilla ja kyvykkäällä Gambler Sisulla. Nurmonen puolestaan narutteli voitot keulasta dominoineella Lightningskylla ja johtavan takaa terävästi kirineellä Daddy Boylla. Torvisen voittoajokkeja olivat Delightful Moment ja New Grove Waylon. Suomenhevosten tammalähdössä paras oli Santtu Raitalan ajama Liinan Liekki.

Fiannan Huuma sai voittotilinsä auki

Ravien avauslähdössä Fiannan Huuma nappasi uransa ensimmäisen voiton. Ori pääsi etusuoran alussa etenemään sisäradan jonoon toiseksi, mistä vaihtoi loppukaarteessa 2. ulos. Maalisuoran avautuessa vetoapu laukkasi ja Jere Kiveisen ajokki pääsi etenemään johtavan rinnalle, mistä Pasi Teinin valmennettava jyräsi loppumetreillä niukkaan voittoon.

Keulapaikalla väliajoin 42,0 – 39,0 – 37,5 kellottanut Amanda Hem kamppaili 31-lopetuksessa kakkoseksi, eikä hävinnyt paljoa voittajalle. 3. sisällä juossut Sylviina nousi loppukaarteessa 2. ulos ja seuraili maalisuoralla kärkiparin tuntumassa kolmanneksi. 600 metriä ennen maalia 2. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt ja loppukurviin tultaessa johtavan rinnalle kiertynyt Kukkarosuon Aku laukkasi 300 jäljellä. Hyppyyn paloi mahdollinen voitto ja ainakin varma totosija. Raville selvittyään Tero Mäenpään lopetti vielä hyvin ja kuittasi viimeiset rahat.

Gambler Sisu hallitsi tapahtumia alusta loppuun

Toisessa lähdössä paras oli Ari Moilasen ohjastama Gambler Sisu. Ruuna lähti lujaa matkaan ja valtasi heti piikkipaikan haltuunsa. 19-avauksen jälkeen Gambler Sisu kiristi hiljalleen tempoa ja kellotti täyden tonnin lukemiin 18,5. Kolmannella puolikkaalla ruuna pysäytti kellot 17,5-lukemiin ja hallitsi tapahtumia 16-lopetuksessa oikein varmaan tyyliin perille saakka. Voitto oli Aripekka Pakkasen valmennettavalle uran kolmas. Uuden ennätystuloksensa 17,7 kellottanut ruuna on voittanut kaikki uransa hyväksytyt juoksut, mutta laukat ovat sotkeneet menoa, sillä hylkystartteja on kertynyt viisi kappaletta.

Loppukaarteessa 5. sisältä toiselle radalle noussut Anything Goes löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti terävästi kakkoseksi. Loppukaarteessa 2. sisältä toisen radan veturiksi noussut Okay Frank punnersi asiallisesti kolmanneksi. Päätöspuolikkaan käynnistyessä 2. ulkoa ilman vetoapua jäänyt Jenny F.Boko ajautui loppukaarteessa kolmannelle, kun Okay Frank nousi kenkälusikkaa käyttäen sisäradalta toiselle. Arna Ruohomäen ajokki puristi asiallisesti perille saakka ja riitti neljänneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Summerwind Goljat seuraili maalisuoralla tiloja saamatta viidenneksi.

Loppukurvissa 4. sisältä 3. sisälle edennyt Najim hakeutui maalisuoralla kirikaistoille ja lopetti aivan asiallisella otteella kuudenneksi. Summerwind Son hakeutui loppukaarteeseen tultaessa sisäradalta vapaille väylille ja kiri ulkoratoja pitkin vauhtinsa pitäen perille saakka, riittäen jäännösrahoille. Paljon pelattu King Of The North menetti mahdollisuutensa pahaan alkulaukkaan.

Lumettaja täysin vailla vastusta

Kolmannen koitoksen vei nimiinsä Terho Rautiaisen ohjastama ja valmentama Lumettaja. Ori lähti haparoiden matkaan ja otti lopulta lyhyen laukan, minkä myötä putosi porukan hännille. Etusuoralla Lumettaja sai 5. ulkoa kirimerkin ja eteni kolmannen radan letkaan toiseksi. Vajaat 700 metriä ennen maalia ori syöksyi neljännelle radalle ja marssi päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkipaikalle saakka. Loppusuoralla Lumettaja pinkoi pisteeksi horisonttiin ja otti ylivoimaiseen tyyliin uransa kolmannen voiton.

Pelisuosikki Kleppe Spödå nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja jatkoi pian neljännelle radalle. Antti Ala-Rantalan ajokki kiri maalisuoralla hyvin kakkoseksi, mutta hävisi toki selvästi voittajalle. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Rivaltti löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti asiallisella otteella kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Kipinä Rols kamppaili neljänneksi. 3. sisällä juossut Jasun Velho vaihtoi loppukaarteessa toiselle radalle, mistä löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti tasaisesti viidenneksi. Päätöspuolikkaan alussa 2. sisältä 3. sisälle jäänyt löysi hieman myöhään kiritilat, mutta ehti suuremmin kiertelemättä viimeisille rahoille. Keulassa juossut Turbo-Jytky oli varsin vaisu ja tippui lopussa aivan hännille.

Kaikki helppoa Lightningskylle

Toto5-pelin avauskohteessa voittoon ravasi Iikka Nurmosen ohjastama Lightningsky. Ruuna kiihdytti sisäradalta kärkipaikalle ja kellotti väliajoin 15,5 – 16,0 – 13,0. Maalisuoralla 12-lopetuksessa Juuso Holttisen valmennettava dominoi tapahtumia ja otti oikein vakuuttavan voiton. Ykkössija oli Lightningskylle kauden ensimmäinen ja uran yhdeksäs.

Viimeisen takasuoran alussa 5. ulkoa kirikaistoille lähtenyt New Life Wheels rymisteli mahdottomista asemista upeasti perille saakka ja nousi lopussa toiseksi. Viimeiset 800 metriä sujui 11,6-vauhtia. 2. sisällä juossut Vixpress Li nousi maalisuoralla toiselle radalle ja lopetti kolmanneksi. 4. ulkoa viimeisen takasuoran alussa kirinsä aloittanut Stonecapes Sparrow jyräsi oikein asiallisella otteella perille saakka ja oli neljäs maalissa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Luxorious Lord alkoi menettää otettaan johtaneesta loppukaarteessa, mutta sinnitteli maalisuoralla taustalla rehdisti viimeisille rahoille. Hankalissa asemissa porukan hännillä juossut Madrid tuli ihan hyvää virettä osoittaen maaliin saakka, vaikka jäikin ilman rahaa. Klena Vito jäi taustalla sisäradalle pussiin ja menetti siihen muutaman sijan.

For A Reason aloitti kautensa voitokkaasti

Toisessa Toto5-kohteessa iskivät yhteen kolmi- ja nelivuotiaat lämminveritammat. Voiton vei Ari Moilasen ohjastama For A Reason. Tamma juoksi 5. sisällä, mistä pääsi etukaarteessa 4. sisälle. Loppukaarteeseen tultaessa For A Reason nousi 3. ulos ja jatkoi suoralle kaarruttaessa kirikaistoille. Maalisuoralla Salla Koskion valmennettava löysi vaihteistosta ison pykälän ja kiri tyylikkäästi ykköseksi. Voitto oli kautensa avanneelle For A Reasonille uran kolmas.

Etusuoran päässä 2. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt Wishing Dreams eteni viimeisen takasuoran alussa takaisin parijonoon 3. ulos. Loppukurviin tultaessa tamma jatkoi uudestaan kolmannen kiertoon ja ohitti loppusuoralla sisäpuolellaan juosseet, muttei kyennyt enää loppumetreillä pitämään For A Reasonia pihdeissään. Kauden avauskisa tuotti kuitenkin hyvän esityksen päätteeksi kakkosrahat. MAS Evelyn kiri toisen radan jonon hänniltä hyvällä otteella kolmanneksi.

Loppukurvissa 4. sisältä 3. ulos vaihtanut Wera Winner löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti varsin pirteällä otteella neljänneksi. 2. sisältä päätössatasella kiritilat löytänyt Wallis ohitti keulassa juosseen North Sunnyn loppumetreillä ja pudotti tämän ulos rahoilta. Etukaarteessa 3. sisältä 2. ulos vaihtanut Endless Story valui maalisuoralla taipuneen Broomhildan takana hännille, mistä tuli loppumetrit terävästi. Lapland Royal ei saanut sisäradalta kunnollista mahdollisuutta. Pelisuosikki Broomhilda kiertyi etusuoralla 3. ulkoa toisen radan veturiksi, mistä oli lopussa pehmeä.

Daddy Boy kiitti lopussa vetoavusta

Kolmannessa Toto5-kohteessa paras oli Iikka Nurmosen naruttelema Daddy Boy. Ruuna juoksi 2. sisällä, missä sai kärkkyä herkullisissa iskuasemissa maalisuoralla saakka. Loppusuoralla Daddy Boy iski johtaneen Combatant Motionin takaa kiriin ja otti lopulta oikein helpon voiton. Ykkössija oli Jaakko Salmisen valmennettavalle kauden ensimmäinen ja uran 11:s.

Keulassa väliajoin 11,5 – 13,0 kellottanut Combatant Motion ei mahtanut mitään 12,5-lopetuksessa selästä iskeneelle vastustajalle, mutta oli oikein varmasti toinen. Viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa kiriin lähtenyt Leemark’s Ghost tuli hyvin perille ja oli kolmas maalissa. 5. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle noussut Albino Brave oli loppukaarteessa hieman tukalissa asemissa toisen radan jonon ruuhkautuessa ja joutui aloittamaan kirinsä kaukaa kulisseista. Reipas loppuveto nosti Tapio Perttusen ajokin vielä neljänneksi.

Sisäradan jonossa kolmantena juossut Wallander otti 3. sisältä kiertelemättä viidennet rahat. Scarlet Collection kuittasi sisäratareissun päätteeksi viimeiset rahat. Aivan porukan hännillä juossut Artico Zack tuli kirivaiheen vahvasti, vaikka sijoitus vaisuksi jäikin. Grace Pezzon kirivaihe meni pieleen, kun se valui loppukaarteessa johtavan rinnalta taipuneen Herman Halmin takana aivan hännille. Maalisuoraa Antti Ala-Rantalan ajokki pujotteli positiivisella otteella.

Liinan Liekki vakuutti tammojen taistossa

Suomenhevosten tammalähdössä voittoon ravasi Santtu Raitalan ohjastama Liinan Liekki. Tamma lähti ensimmäisellä takasuoralla 4. ulkoa kolmannen kiertoon ja tykitti takakaarteessa keulapaikalle saakka. Liinan Liekki kellotti avauskierroksen 26-vauhtia ja pysäytti kellot samoihin lukemiin myös kolmannen puolikkaan merkiksi. 25-lopetuksessa Jouko Kurhelan valmennettava kontrolloi tapahtumia vakuuttavaan tyyliin ja otti kauden neljännen voiton.

Loppukaarteessa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Naputus jatkoi maalisuoralla neljännelle radalle ja lopetti hyvin toiseksi. Alun johtanut Metsärinteen Valta jäi pussiin 2. sisälle. Loppukurvissa 2. ulkoa hyökännyt Elias Juonetar kiri tasaisen asiallisella otteella neljänneksi. Aurotar jäi 3. sisälle vaille kiritiloja, voimia oli taatusti varastossa roppakaupalla. Toisen radan veturina juossut Varjonova oli ihan päätösmetrejä lukuun ottamatta varsin sinnikäs ja riitti viimeisille rahoille. Vuvuzela jäi lopussa edellisen taakse pussiin. Tähtituula kiri sisäratajuoksun päätteeksi ihan mukavasti loppua ja riitti kahdeksanneksi. Pelihevosista Taksvenla laukkasi lähtösuoralla hylkyyn.

Delightful Moment lasketteli helppoon keulavoittoon

Toto5-peli paketoitiin Delightful Momentin ja Hannu Torvisen tahdissa. Ruuna valtasi alussa piikkipaikan ja rauhoitti 12-avauksen jälkeen kierroksen väliajaksi 15,5. Maalisuoralla 13-lopetuksessa Delightful Moment kontrolloi tapahtumia mielin määrin ja otti kauden kolmannen voiton. Ykkössijan myötä 30 000 euron rajapyykin voittosummassaan rikkoneen ruunan valmennuksesta vastaa Isto Kuisma. Delightful Moment on voittanut viimeisimmästä neljästä kisastaan komeasti kolme.

Johtavan takana juossut The Next One US sai lopussa kirimahdollisuuden ja lopetti terävästi aivan voittajan tuntumaan. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt Ratu Release jatkoi loppukaarteessa neljännelle radalle ja kiri hyvin kolmanneksi. Micro Queen otti 3. sisältä kiertelemättä nelosrahat. Toista rataa ilman vetoapua juossut Wall In Carlina riitti viidenneksi. Maalisuoralle kaarruttaessa 4. sisältä kirikaistoille hakeutunut Donato Hyrdehöj lopetti varsin asiallisella otteella viimeisille rahoille.

Maalisuoralla 2. ulkona pussissa virunut Stonecapes Respect siirtyi lopussa sisäradalle, mutta oli lopulta vain tasainen seitsemäs. Hidalgo Boko kiri aivan porukan hänniltä varsin pontevin potkuin loppua ja oli jonkin verran sijoitustaan parempi. Paljon pelattu Kiss of Judas oli kirivaiheessa 2. ulkoa melkoisen kesy ja jäi lopulta yhdeksänneksi.

New Grove Waylon jyräsi kärkeen

Yhdeksännessä lähdössä voiton vei Hannu Torvisen ohjastama New Grove Waylon. Ruuna juoksi 3. ulkona, mistä sai viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa kirimerkin. Vajaat 600 metriä ennen maalia kärkipaikka vaihtoi omistajaa ja New Grove Waylon eteni uuden johtohevosen rinnalle toiselle radalle. Maalisuoralla 13-lopetuksessa Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava jyräsi kärkeen ja otti uransa toisen täysosuman.

Viimeisen takasuoran alussa 4. sisältä 3. ulos vaihtanut Sahara Magaria pujotteli loppukaarteessa 2. sisälle. Maalisuoran alussa Patri Filatoffin ajokki hakeutui kirikaistoille ja lopetti hyvällä otteella kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalta kärkeen vyörynyt Damiano jaksoi lopussa kolmanneksi. Porukan hännillä juossut Smoked Lemon kiri taustalla tasaisesti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä sisäradan ruuhkautuessa toiselle radalle vaihtanut Too Red For You palasi loppukaarteessa sisäradalle ja otti kiertelemättä viidennet rahat. Tajs Ambassador oli 2. ulkoa tasainen kuudes.

Pelihevosista Stonecapes Topgun laukkasi maalisuoralla hyvästä noususta, hyppyyn paloi todennäköinen nelossija. Viimeisellä takasuoralla 2. sisältä 3. sisälle jäänyt What’s Up Cloud menetti mahdollisuutensa, kun Kratos K.M.E. väsähti eteen. Loppua Seppo Markkulan ajokki tuli positiivisella otteella, vaikka sijoitus heikoksi jäikin.

Attention OP kiri ykköseksi

Ravien päätöslähdössä voittoon ravasi Markku Niemisen ohjastama ja valmentama Attention OP. Ruuna juoksi sisärataa toisena ja pääsi maalisuoralla iskemään kiriin. Lopussa Attention OP saavutti johtavaa metri metriltä, sentti sentiltä, vyöryen lopussa vääjäämättä edelle. Voitto oli hyvävireiselle Attention OP:lle kauden toinen ja koko uran kolmas.

Keulassa väliajoin 17,0 – 16,0 – 15,0 kellottanut Capercaillie Cock kamppaili 15-lopetuksessa hyvin kakkoseksi. Ensimmäisellä takasuoralla 2. ulkona lyhyesti haparoinut Scarlet Hello siirtyi ravirytmin löydettyään 4. sisälle. Maalisuoralla Antti Teivaisen ajokki pääsi nousemaan sisäradalta kirikaistoille ja lopetti hyvin kolmanneksi. Sisäradan jonon hännillä juossut Pastorn lopetti suuremmin kiertelemättä neljänneksi.

Lopussa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Black Ice Boost seuraili viidenneksi. Panther Face kiri aivan porukan hänniltä ulkoratoja pitkin viimeisille rahoille. Suosikki M.T.Master Don oli johtavan rinnalta vaisu. Sen takaa päätöspuolikkaan alussa kiriin lähtenyt Might Be Romeo pilasi pelinsä loppukaarteen laukkaan. Ainakin totosija olisi ollut ravilla mahdollinen.

HARRI HAAVISTO