Korona pysäytti käytännössä kaiken joukkueurheilutoiminnan tällä talvikaudella, mutta ylöjärveläiset seurat eivät näillä näkymin joudu mittaviin järjestelyihin kausimaksujen suhteen.
Niin Ylöjärven kaupunki kuin Ylöjärven Liikuntakeskuskin ovat tulleet seuroja vastaan, eivätkä ole perineet maksuja käyttämättä jääneistä vuoroista. Sen ansiosta seurat ovat pystyneet alentamaan kevätkuukausien kausimaksujaan, jos yhteisharjoittelua on kuitenkin pystytty jatkamaan pienryhmissä ulkona.
Ryhdin lentopallojaosto kerää kausimaksut kahdesti vuodessa. Syksyn maksut kerättiin normaalisti, ja sarjapelitkin pyörivät marraskuulle asti, mutta kevätkaudella on jouduttu tyytymään harjoitteluun ensin normaalisti saleissa ja viime viikot soveltavasti.
– Viivytimme taktisesti kevään maksujen keräämistä, ja kun tilanne selvisi, annoimme siitä 50 prosenttia alennusta, jaoston puheenjohtaja Marika Johansson kertoo.
Näillä näkymin tällä kaudella pelaavat enää korkeintaan vanhemmat C-juniorit yhden turnauksen toukokuun lopulla. Muuten katseet on jo suunnattava ensi syksyyn.
– Meillä ei ole päätoimisia työntekijöitä, emmekä toimi vuokratiloissa, joten ylimääräisiä kulujakaan ei tule. Ei niitä myöskään siirry ensi kaudelle.
– Joukkueilta on tietysti jäänyt saamatta peruuntuneiden otteluiden vuoksi kahviorahoja, mutta niille on jäänyt viime syksyltä tuotemyyntirahoja. Meillä siis on ihan hyvä taloustilanne, Johansson sanoo.
YPAssa kausi halpeni viidenneksen
Ylöjärven Pallon salibandyjaoston puheenjohtaja Arto Paananen kiittelee liikuntakeskuksen suopeaa suhtautumista force majeure -tilanteeseen:
– Kun halli meni kiinni, loppui laskutuskin vuoroista. Osa joukkueistamme on treenannut ulkona, mutta kausimaksun viimeinen erä, eli koko kauden hinnasta noin 20 prosenttia, jätettiin kaikilta pois.
YPAn salibandyjoukkueet eivät ole pelanneet tämän vuoden puolella ottelun ottelua. Kaikki joukkueet ennättivät pelata ennen sitä ainakin yhden turnauksen, joten urheilullisesti korona löi kauteen pahan loven.
– Ikävintä tässä on ollut juuri se, ettei pelata. Nyt mietitään, mitä tapahtuu, jos tämän kuun 18. päivän jälkeen päästään taas saliin.
– Meillä ei ole isompia toimintakuluja, joten ei tästä pitäisi jäädä ”häntiä” ensi kauden maksuihin. Jos pelaajamäärät putoavat, se voi vaikuttaa, mutta eiköhän uusia pelaajiakin tule sen ansiosta, että voidaan taas harrastaa! Paananen uskoo.
Rahoja ensi kauteen
Uplakersin jääkiekkojaoston puheenjohtaja Kari Leivo jakaa Johanssonin ja Paanasen huolen ”drop outista” eli mahdollisista lopettamisista pakkotauon vuoksi. Raha-asiat ovat kuitenkin paria poikkeusta lukuun ottamatta selvät.
– Niiden kymmenkunnan joukkueemme, joiden toiminta jatkuu, käyttämättä jääneet rahat siirtyvät automaattisesti ensi kauteen. Kahden lopettavan joukkueen rahoista emme ole vielä tehneet päätöstä, Leivo kertoo.
Uplakersin kiekkoilijoista tämän vuoden puolella hallijäille ovat päässeet vain nuorimmat eli alle 8-vuotiaat juniorit vähäksi aikaa. Muiden normaali toiminta on ollut pysähdyksissä joulukuusta asti.
– Vanhemmat ovat ymmärtäneet tilanteen, eikä puhelimeni ole sen vuoksi soinut. Isoin huolemme on nyt siitä, etteivät junnut pääsisi halliin touko-kesäkuussakaan.
– Viime keväänä ei koronan vuoksi lopettamisia tullut, mutta miten käy nyt, jos nyt jatkamaan päästään vasta elokuussa? Leivo pohtii.