Pian on sinun ja minun vuoro, joten otathan koronarokotteen

Koronarokotukset ovat edenneet Suomessa siihen vaiheeseen, että terveyskeskukset ja terveyspalveluja tarjoavat yksityiset palvelutarjoajat valmistautuvat työikäisen väestön rokottamiseen. Pelkästään tieto tästä luo varmasti positiivisia mielikuvia kansalaisten ajatuksiin. Työikäisen väestön rokotukset voidaan tämänhetkisen arvion mukaan aloittaa viimeistään kesällä, kenties jo ennen sitä.

Rokotukset etenevät kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Viime aikoina on ollut paljon keskustelua rokotusjärjestyksen muuttamisesta siten, että rokotteita pitäisi suunnata pahimmille korona-alueille. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että rokotteita annettaisiin riskiryhmien rokotusten jälkeen alkuvaiheessa enemmän Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen. Myös Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä on esittänyt, että rokotusten jakelussa pitäisi painottaa vaikeimpia epidemia-alueita.

Läheskään kaikki maakunnat eivät ajatukselle lämpene, ja esimerkiksi myös Tampereella asiaan suhtaudutaan kielteisesti. Lienee hyvä odottaa ja luottaa asiantuntijoiden päätökseen. Parasta on tehdä päätös sellaisesta rokotusjärjestyksestä, joka nopeimmin hillitsee koko maan epidemiaa. Silloin päästäisiin mahdollisimman pian purkaman myös koronarajoituksia.

Ylöjärven kaupunki kertoi tiistaina, että tällä hetkellä Ylöjärvellä on hyvin saatavilla aikoja koronarokotukseen. Nyt rokotusaikoja voivat varata riskiryhmään 1 kuuluvat 16-69-vuotiaat sekä kaikki 70 vuotta täyttäneet ylöjärveläiset.

Joka tapauksessa pääasia on, että oman vuoron tullessa ihan jokainen ottaa rokotteen. Tämä on tärkeää riittävän rokotekattavuuden saavuttamiseksi. Jokaisella meistä on velvollisuus ajatella kanssaihmisten terveyttä ja hyvinvointia, ja parhaiten kanssaihmistä auttaa ottamalla koronarokotteen.