Kisa lapsille: Suunnittele unelmien maja ja se voidaan nähdä Heurekassa

Tiedekeskus Heureka järjestää puumateriaalista rakennettavan majan suunnittelukilpailun lapsille. Lapset voivat osallistua kilpailuun itsenäisesti, perheenjäsentensä kanssa tai esimerkiksi koko koululuokan voimin.
Heureka toteuttaa majakilpailun ja maja nousee rakenneteaan osana Heurekan SuperPUU- näyttelyä. (Kuva: Heureka)

Unelmien majan voi suunnitella monin eri tavoin: piirtämällä, kirjoittamalla, valokuvaamalla tai videoimalla. Heurekan esiraati valitsee osallistujien joukosta kymmenen finalistia, joista puurakentamisen asiantuntijaraati nimeää voittajan.

Yhteistyökumppaneina kilpailujärjestelyissä toimivat ylöjärveläinen Puutoimi Oy, Suomen ympäristöministeriö, Suomen Metsäsäätiö, Puutuoteteollisuus ry sekä Versowood Oy.
Voittajatyöstä tehdään rakennuspiirustukset. Se rakennetaan Heurekan tiedepuisto Galileihin elokuun alussa, ja Puutoimi lahjoittaa sen rakentamiseen tarvikkeet. Voittajamajan piirustukset, rakennusohjeet ja tarvikeluettelo tulevat Puutoimen ja Heurekan verkkosivuille vapaasti kopioitavaksi, jolloin kuka tahansa voi rakentaa majan omalle pihamaalle tai mummolaan.

Unelmamajakisaan toivotaan mielikuvituksekkaita ideoita. Puutoimen toimitusjohtaja Tapio Outinen ennakoi nuorilta arkkitehdeiltä lennokkaita suunnitelmia, jotka vaativat hieman muokkausta ennen kuin niiden pohjalta päästään laatimaan mahdollisia rakennuspiirustuksia.

– Pyritään sellaiseen toteutukseen, joka on toteutettavissa normivoimin ja -materiaalein. Niin, että sen pystyvät isät, äidit, mummut ja papat toteuttamaan lasten ja lastenlasten kanssa, Outinen tarkentaa.

Outinen innostui kisaideasta heti siitä kuultuaan, ja toteaa suunnittelukisan ja majojen rakentamisen tuovan korona-ajan keskelle mukavaa yhteistä virikettä ja tekemistä lapsille ja perheille.

Lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta heureka.fi/heurekan-majakisa. Kisaehdotuksen voi lähettää 9. huhtikuuta mennessä osoitteeseen kisa@heureka.fi.