Erittäin menestyksekäs kausi sai jatkoa, kun ryhtiläiset rohmusivat piirinmestaruuksia – katso kuvagalleria laduilta

Emmi Henriksson matkalla 16-vuotiaiden piirinmestariksi. (Kuva: Sari Haataja)

Viime vuoden tapaan koronasulku näkyy maaliskuun kisoissa: nuorten SM-kisat Keuruulla on peruttu ja Hopeasompakisat Taivalkoskella siirretty huhtikuulle. Viime viikonloppuna ryhtiläisiä oli vielä kisaamassa Vatulassa ja Kaupissa.

Ikaalisissa hiihdettiin perinteisen hiihtotyylin kisat, jotka olivat samalla nuorten sarjojen piirinmestaruuskilpailut. Hiihtäjät kommentoivat alamäkien olleen vaativat latu-urien osittaisen puuttumisen takia. Ryhtiläiset rohmusivat piirinmestaruudet neljässä eri sarjassa: Tino Stenman 20-vuotiaissa, Elsa Torvinen 18-vuotiaissa, Venla Haataja 17-vuotiaissa ja Emmi Henriksson 16-vuotiaissa.

Koko talven kovassa iskussa ollut Emmi Henriksson hiihti Vatulan 5,3 kilometrin radalla 16-vuotiaiden voittoon ajassa 17.56,5. Lempäälän Kisan Ella Noora Haapalehto taipui Henrikssonille yhdellä sekunnilla. Ryhdin Miina Mäki-Korte hiihti komeasti sarjan kolmanneksi ajassa 18.19,8 ja Santra Liuksiala sijalle 13 tuloksella 25.19,5.

Saman radan kiersi myös 18-vuotiaiden sarja, jossa ryhtiläiset hiihtivät kaksoisvoittoon. Kärkisijan otti Elsa Torvinen ajalla 17.33,4 ja kakkoseksi lykki Venla Haataja tuloksella 18.05,8. Ryhdin Matleena Palonen oli kuudes ajalla 22.18,5. Keuruun SM-kisojen peruunnuttua jää näkemättä, mihin Ryhdin tyttötrio Haataja-Henriksson-Torvinen olisi yltänyt viestissä. Olisiko Laajavuoren SM-mitalitili saanut jatkoa?

Myös Aino Pihlava Kankaantaan Kisasta hiihti Vatulassa 20-vuotiaiden 5,3 kilometrin piirinmestariksi erinomaisella ajalla 17.04,5.

20-vuotiailla miehillä kisamatkana oli kaksi kierrosta eli ylipitkä kymppi. Sarja kisattiin ryhtiläisten voimin, ja seura ottikin näin kuutoisvoiton. Piirinmestari Tino Stenmanin voittoaika oli 29.07,6. Hopealle hiihtänyt Aapo Haataja oli puolivälissä vain 20 sekuntia Stenmanista ja jäi tästä maalissa alle minuutin lopputuloksen ollessa 30.05,3. Piirinmestaruuspronssille hiihti Topias Torvinen ajassa 32.58,2. Neljäs oli Veeti Seppälä ajalla 33.20,8, viides Onni Koskela tuloksella 34.26,6 ja kuudes Janne Paavilainen loppuajalla 37.51,4.

Ikaalisten nuorisohiihdoissa Ryhdin Reea Hiitelä hiihti 12-vuotiaiden 3,3 kilometrin kisan selvään voittoon tuloksella 12.34,8. Saman sarjan pronssin nappasi Ryhdin Vilma Pyhtilä ajalla 13.05,1. Myös Urho Hankaniemi hiihti pronssille 8-vuotiaiden 1,5 kilometrillä. Urho jäi tuloksellaan 7.42,2 vain yhden kymmenyksen kakkossijasta. Sarjan voitti Arttu Ylilehto Lempäälän Kisasta ajalla 7.21,3.

Ryhdin Oskari Hankaniemi hiihti 10-vuotiaiden 2,5 kilometrillä kuudenneksi tuloksella 10.17,1, vaikka myöhästyi lähdöstä. Sarjan voitti Eino Lattunen Lempäälän Kisasta ajalla 9.30,9. Ryhdin Konsta Karhuniemi oli 14-vuotiaiden vitosella kuudes ajalla 19.56,2 ja Eino Kärkimaa seitsemäs ajalla 21.27,8. Sarjan voitti Niilo Linnamaa Kangasalan Kisasta tuloksella 18.07,4.

Helmi Koskelan vauhtia Vatulassa 14-vuotiaiden kisassa. (Kuva: Sari Haataja)

14-vuotiailla naisilla kisamatkana oli 3,3 kilometriä, ja ryhtiläiset hiihtivät radan seuraavasti: Helmi Koskela oli sarjan 9:s ajalla 11.32,3, Tilta-Maria Liuksiala oli kisan 10:s ajalla 12.04,5 ja Miina Palonen 11:s tuloksella 12.10,0. Sarjan voiton vei Emilia Helmi Noormarkun Nopasasta ajassa 10.05,5.

Sunnuntaina Kaupissa kisattiin vapaalla hiihtotyylillä hopeasompaviestimatkojen väliaikalähdöissä. Ryhdin 16-vuotiaat varmistivat piirin paalupaikan ottamalla kaksoisvoiton: Emmi Henriksson voitti kisan tuloksella 8.51,2 ja Miina Mäki-Korte hiihti hopelle ajassa 9.05,1. Lisäksi Ryhdin Johanna Naskali oli viides ajalla 9.23,0 ja Santra Liuksiala yhdeksäs tuloksella 12.33,6. Ylöjärveläinen Annika Rantanen Tampereen Pyrinnöstä oli 7:s ajalla 10.20,1.

14-vuotiaiden kolmella kilometrillä Ryhdin Tilta-Maria Liuksiala oli kisan 6:s ajalla 10.13,6, Helmi Koskela 7:s tuloksella 10.14,8 ja Miina Palonen 8:s ajalla 10.29,6. Sarjan voittajan Kangasalan Kisan Hanni Kosken aika oli 8.53,9.

Ryhdin Konsta Karhuniemi oli 14-vuotiaiden kisassa 6:s ajalla 9.33,8 ja Eino Kärkimaa 7:s tuloksella 9.58,0. Tämän sarjan voiton vei Luukas Lehtinen Rasti-Lukosta ajalla 8.34,3.

Hopeasomman loppukilpailut Taivalkoskella on tarkoitus hiihtää 9.-11.4. Kisaohjelmassa 14-vuotiailla on XCX-suksikrossi, väliaikalähtö perinteisellä sekä viesti vapaalla hiihtotyylillä. 16-vuotiaille on tarjolla vapaan sprintti, perinteisen väliaikalähtö sekä viesti.

Vuokatissa on tarkoitus hiihtää nuorten SM-kisat 16.-18.4. Ohjelmassa on sekä vapaan että perinteisen hiihtotyylin kisat sekä sprintti vapaalla hiihtotyylillä – mikäli koronatilanne mahdollistaa kilpailemisen huhtikuussa.