Konsta Uuttera juoksi pronssille 800 metrillä – Myös Iida Kujanpää otti pronssia seiväskilvassa, mutta nyt edessä on pakkolepo

Tampereella järjestetyissä Nuorten SM-halliyleisurheilussa mitalin makuun pääsivät myös Pyrinnön ylöjärveläiset Konsta Uuttera ja Iida Kujapää, jotka ottivat 17-vuotiaissa pronssia.
Konsta Uuttera kiri 15-vuotiaana 17-vuotiaiden SM-pronssille.

Uutteraa vuoden vanhempi seurakaveri Jere Haapalainen tahditti 800 metrin juoksua Viipurin Urheilijoiden Miska Koposen kanssa. Jere alitti ainoana kahden minuutin rajan ja repi 1,24 sekunnin voittoeron Konstan jäätyä ajallaan 2.00,88 hopeasta 0,44 sekuntia.

– Vauhti oli hyvää koko ajan, mutta nukahdin hieman 600 metrin kohdalla, ja yksi kaveri pääsi ohi. Lopussa löytyi onneksi vapaa kaista, ja kirikin irtosi ihan mukavasti, Konsta kuvaili.

Sunnuntain 300 metrillä Konsta kohensi ennätystään 0,03 sekuntia ja sijoittui kuudenneksi. Hänen ikätoverinsa Eelis Harjunmaa juoksi 800 metrin ennätyksellään 2.08,73 sijalle 20.

”330 oli kova veto”

Iida Kujanpää taivutti seiväskilvassa 330 kolmannellaan ylitettyään sitä ennen kaikki korkeudet ensimmäisellään. Vielä ei 340 mennyt, ja hopeaan jäi 30 sentin ero, mutta pahojen selkävaivojen jälkeen mitali maistui.

– Nyt on taas edessä pakkolepo, sillä kuukauden päivät kipuilleessa vasemmassa jalassa diagnosoitiin rasitusosteopatia. Tässä tilanteessa ja kolmen seivästreenin jälkeen 330 oli kova veto, valmentajaisä Hannu Kujanpää kertoi.

Iida Kujanpää hyppäsi Pirkkahallissa jalkavaivaisenakin seiväspronssia.

Iida osallistui myös 300 metrin aitoihin ja sijoittui viitoseksi ajalla 46,61 sekä kuulaan, jossa 12,06 antoi 9. sijan.

Teräsmaa eteni finaalehin ensimmäisissä SM-halleissaan

Ylöjärven Urheilijoilla oli vahva edustus 17-vuotiaiden 60 metrillä, ja ensimmäisissä SM-halleissaan kilpaillut Romeo Teräsmaa eteni finaaliin sijoittuen 8:nneksi ajalla 7,37.

Välierässä Romeo pyyhkäisi ennätyksensä 7,29. Miro Mäkinen, Elias Sireni ja Mikko Murto pääsivät välieriin. Miro juoksi ennätyksekseen 7,42 ja Elias 7,43 Mikon sivuttua omaansa 7,47.

Miro sijoittui 300 metrillä 9:nneksi ajalla 37,33. Mikon 38,36 riitti sijaan 14, ja Elias oli 22:nen ajalla 39,14.

Ikaalisten Urheilijoiden Mikko Mäkipää ponnisti 19-vuotiaiden pituudessa 8:nneksi tuloksella 627 parannettuaan ennätystään 7 senttiä. Hän kohensi myös 60 metrin ennätystään välieräajallaan 7,26, jolla ei tullut finaalipaikkaa.