Stenman taisteli SM-kisoissa, Henriksson voittoon Valkeakoskella – myös Topias Torvinen ja Hankaniemen veljekset kärkikolmikossa Korkeakankaalla

Pyhäjärven Honkavuorella hiihdettäviin aikuisten SM-kisoihin oli ilmoittautunut 162 hiihtäjää miesten vapaan hiihtotyylin 15 kilometrin väliaikalähtöön. Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman hiihti sijalle 49 ajalla 39.29,2. Kisan voitti ylivoimaisesti Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen 4.14,6 minuuttia ylöjärveläistä nopeampana ja lähes 40 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Pohti SkiTeamin Joni Mäkeen.
Emmi Henriksson oli voittovauhdissa. (Kuva: Jussi Henriksson)

Perinteisen hiihtotyylin 1,6 kilometrin sprintissä Ryhdin Stenman oli karsinnan 33:s ajalla 3.44,91 – erävaihe jäi 0,61 sekunnin päähän. Karsinnan nopein oli Skiteam 105:n Lauri Vuorinen ajalla 3.28,05. Vuorinen myös hallitsi koko kilpailua voittaen alkuerän, välierän sekä finaalin.

Honkavuoren maastoissa kisasi myös ylöjärveläistaustainen Aino Pihlava, joka parisprintissä Tuuli Raunion kanssa hiihti Kankaantaan Kisan joukkueen alkuerän kuudenneksi ja finaalin kymmenenneksi. Perinteisen hiihtotyylin parisprinttivoittoon hiihtivät Katri Lylynperä ja Vilma Nissinen Vuokatti Ski Team Kainuusta. Pihlava ja Raunio jäivät voittajajoukkueesta finaalissa reilut kaksi minuuttia.

Aino Pihlavan sijoitus 1,6 kilometrin sprinttikisassa oli 31. eli hän oli ensimmäinen, joka ei mahtunut erävaiheeseen. Pihlavan karsintahiihdon aika oli 4.29,50 ja jatkoon olisi päässyt 0,38 sekuntia nopeammalla suorituksella. Karsinnan ja koko kisan voitti Johanna Matintalo Pöytyän Urheilijoista ajalla 4.02,63.

Valkeakosken Korkeakankaalla hiihdettiin aurinkoisessa talvisäässä vapaalla hiihtotyylillä. Voittohiihtoon ylsi Ylöjärven Ryhdin Emmi Henriksson 16-vuotiaiden vitosella ajalla 13.02,1. Ryhdin Miina Mäki-Korte oli viides ajalla 13.28,1 eikä pronssisijakaan jäänyt kuin 4,19 sekunnin päähän. Ryhdin Santra Liuksiala oli 25:s ajalla 18.27,8.

Ryhdin Matleena Palonen oli 18-vuotiaiden vitosella 13:s ajalla 15.09,2. Sarjan voitti Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi tuloksella 12.28,1. Ryhdin Anni Laine puolestaan oli 20-vuotiaiden kisassa yhdeksäs ajalla 15.39,7. Tämän sarjan voiton vei Julia Junkkala Kankaantaan Kisasta tuloksella 12.31,8.

Myös 14-vuotiailla miehillä kisamatkana oli vitonen, ja Ryhdin Konsta Karhuniemi oli sarjan 13:s ajalla 14.31,9 ja Eino Kärkimaa 14:s ajalla 14.42,9. Amos Korin Pargas IF:stä kellotti voittoajan 13.01,0.

Ylöjärven Ryhdin Topias Torvinen hiihti pronssille 20-vuotiaiden kympillä ajalla 23.35,6. Sarjan voitti Tampereen Yritystä edustava Valtteri Heinimaa tuloksella 21.42,2.

Myös Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäen kisamatka 35-vuotiaissa oli 10 kilometriä ja kisa-aika 24.41,9, mikä riitti neljänteen sijaan. Sarjan voitti Jani Koiranen Hollolan Urheilijoista ajalla 21.32,0.

Oskari Hankaniemi ennen 2 kilometrin kisaa Korkeakankaalla. (Kuva: Minna Hankaniemi)

Hankaniemen veljekset olivat kovassa kunnossa Korkeakankaalla: Ryhdin Oskari Hankaniemi hiihti hopealle 10-vuotiaiden kahdella kilometrillä ajalla 7.51,2, eikä voittaja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Juho Seppälä jäänyt kuin 0,8 sekunnin päähän. Oskarin pikkuveli Urho hiihti puolestaan kahdeksanvuotiaiden kilometrin kisan kolmanneksi ajassa 4.15,4. Urho jäi hopeasta vain yhden sekunnin kymmeneksen ja teiskolaisesta voittajasta Josep Alarodustakin vain 12,1 sekuntia.

Kolmen kilometrin 14-vuotiaiden kisassa Ryhdin Helmi Koskela oli 11:s ajalla 12.54,7. Tämän kisan voitti Olivia Puranen Ski Jyväskylästä ajalla 10.53,9. Ryhdin Vilma Pyhtilä hiihti 12-vuotiaissa 13:nneksi ajalla 13.55,3. Sarjan voitti Venla Mennala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta tuloksella 11.37,6.

Suomen 20-vuotiaat miehet menestyivät erinomaisesti nuorten MM-kisoissa Vuokatissa. Niilo Moilanen hiihti sprinttikultaa perinteisellä hiihtotyylillä ja Alexander Ståhlberg hopeaa vapaan hiihtotyylin 10 kilometrin kisassa sekä pronssia 30 kilometrin yhteislähdössä perinteisellä hiihtotyylillä. Lisäksi Suomen joukkue – Niilo Moilanen, Niko Anttola, Eemil Helander ja Alexander Ståhlberg – nappasi MM-viestihopeaa neljä kertaa 5 kilometrin viestissä.

Urho Hankaniemi keskittyy ennen lähtöä. (Kuva: Minna Hankaniemi)